En känsla av Härlighet.

1,5 grader utomhus, Idag var stora sonen uppe, när jag skulle åka iväg. Han kan inte förstå, den här grejen med att åka till sjön på morgonen. Han fattar inte, hur jag helt frivilligt åker den där milen. Han förstår inte att jag bara iklädd morgonrock, vinterstövlar och mössa sätter mig i bil och åker iväg för att bada. Idag när jag kom till sjön var det redan en kvinna där.

I morse när jag vaknade, så kände jag redan när jag vaknade att det var något som var speciellt med den här dagen. Redan då jag tände de levande ljusen, jag brukar tända på morgonen så kändes dagen speciell. Lite som att den här dagen, den skulle ge mig extra glädje. Det gjorde den redan, då jag åkte iväg till sjön.

Kvinnan som hade kommit tidigare än mig, gav mig en inbjudan. Hon berättade att de badande kvinnorna ibland träffas och äter en bit mat. Ofta vill dom ha ett tema under kvällen, hon frågade mig om jag skulle kunna tänka mig att komma dit, prata om Mary Kay. Om jag kunde?!? Hmm det är väl klart att jag kan det. Det är inte ens någon som helst betänketid, om jag skulle kunna det. Det var bara ja men det är klart, att jag kan. Det var väl helt fantastiskt tänker jag. Jag har inte ens nämnt att jag är en av dom som hittat hem, bland krämer och masker av namnet Mary Kay. Inte ett ord har jag sagt om detta till mina badsystrar.

Krämerna för oss med lite mera mogen hy.
Det perfekta setet för att ta hand om våra händer.

Idag får bli att packa ihop väskan, för att göra ordning för fredagens event. Spännande så på riktigt, rikti spännande som Kian skulle sagt, när han hade den åldern inne. Kian är ett av mina barnbarn även om jag inte, är vare sig farmor eller mormor till honom. Han ett sådant där barnbarn som änglarna i himmlen, sänt till mig för att göra mitt liv rikare. Nu är han tonåring och säger andra saker istället.

Jag tänker bjuda damerna på en lite spakväll, för händerna. Men de ska även få prova på Mary Kays lyx-set, en komplett hudvårdserie där de ska få prova på och känna på upplevelsen av de fantastiska krämerna.

Idag var det en helt underbar känsla där vi sjön. Så roligt att träffa mina badsystrar. Dessa systrar berikar verkligen, mina tidiga morgonar. Jag blir så glad av att träffa dessa badande systrar, dom ger mig ord och samtal som jag sedan går hem och myser med. Vattnet var kallt idag, tror att det beror på att jag inte badat sedan i fredags. Det gör att det kyliga vattnet, känns kallare än vad det är.

En fin dag den finaste dagen börjar alltid med det lite kylda badet där i Ragnerud tillsammans med mina badande systrar.

Tacksamhet här, känner sådan stor tacksamhet över att jag då när sommaren visade på trötthet, visade på den där sista solstrålen om att nu kommer hösten. Att jag då bestämde mig för att nej jag ska hålla kvar sommarens nöje, jag ska bli en av dom som badar på vintern. Jag är nästan där. Jag är nästan en vinterbadare.

Vad beträffar min vilja om att ta hand om kroppen i vikt så kan jag berätta att jag fortfarande håller på. Jag kämpar inte ens, det har blivit en livsstil. Jag har kanske 10 kg, kanske lite mera som jag ska gå ner i vikt, just nu känns det så enkelt. Jag kommer att fixa det. Viktväktarna presenterade en ny plan för mig idag. Det känns ännu enklare än den som var innan. Hur enkelt kan det bli egentligen? Det som under så många år, har varit så svårt. Jag som provat alla dom där veckotidningsdieterna, som inte funkar har hittat hem. Hem till det som fungerar i alla fall för mig och min kropp.

Nog för idag…

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook