En kylig vind, gjorde det kalla vattnet varmt.

1,5 grader när jag tittade på termometern, i morse. Rös av att titta ut genom fönstret. Huva va kallt, att gå ut i bara morgonrocken. Ja verkligen, sa hon som inte är så modig inom mig. Men hon den där som är viljan och modigheten själv. Hon ropade högt inom mig, det är just det här vädret och den här tempen, som visar på din vilja, ditt mod eller om du bara är en liten lort. Nops no, no never, inte jag! För jag har bestämt mig! Bestämt mig för att det inte finns något FÖR dåligt väder för att bada.

Det är bara att göra, om man nu ska bli en vinterbadare. Jag har bestämt mig och då är det bara till att packa ihop badskor, handskar och en handduk. På med morgonrock, mössa och ge sig av. Jag gjorde det, det var en riktig snålblåst idag, rent vidrigt kallt i luften där vid sjön. Vågor som slog mot magen gjorde att det var inte ens värt att stanna upp, för att andas. Det var skönt, när vattnet täckte min kropp. Då slapp jag den kyliga vinden med det kalla duggregnet. Det har inte blivit några simtag på ett tag, nu handlar själva badandet av att vara kvar i vattnet, känna in när det är dags för att gå upp. Idag var jag i vattnet 7 minuter. Lite av överkurs, det hade räckt med fem minuter. Nu känner jag att jag fryser lite väl mycket.

Men jag gjorde det idag med. Jag är själv överraskad av att jag fortfarande gör det här badandet. Jag brukar ju tröttna efter ett tag. Den här vinterbadande grejen är en utmaning, som jag har svårt att få grepp om. Jag tror det handlar om kvinnorna, mina badsystrar att de är en del i att jag fortfarande gör det här. Att jag varje ledig morgon går upp, dricker kaffe, sätter mig i bilen till sjön och badar. Jag känner att det är kvinnorna, vårt mod, den gemenskap som blir där vid badandet, som gör att jag gör.

Idag har jag tänkt att ringa till affärsinnehavaren och fråga om jag får besöka, hade en tanke om det igår, men då fanns inte tiden. Så nu ska jag göra mitt ansikte, använda mina krämer och börja min dag.
Ta hand om dig och gör din dag vacker.

Lev just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu Gäller just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook