Livet ska vara som en kopp med Tea.

Idag blev det bad på den vanliga tiden. Den vanliga tiden är för mig 8.00. Jag börjar känna mig Aspig. Jag som inte ens har diagnosen. Har börjat känna ångest, när det blir ändringar. Har riktigt svårt för det, känner jag. Badtiden ändrades från 8 till 9. Gjorde ont i kroppen. Nyheter som var onda nyheter på jobbet, gjorde ont i både kropp och själ. Nyheter i ww appen, blää inte alls lika kul som jag tyckte först. Har vant mig, vid det som var innan. Nää aspergergen som jag inte har, rör på sig och flyttar in, eller är det åldern? Eller är jag ur fas med tiden. Jag tror det handlar om att jag och tiden inte är i fas. Idag var det i alla fall härligt, att få göra badrutinen som vanligt gå upp dricka kaffe och packa väskan. Inte sitta och vänta på att tiden ska bli nio.

Vinden var kall idag, riktigt kylig. En sådan där isig kyla som gör on på skinnet. Vågor på sjön idag. Sådana där vågor som gör ont, när de når magen. Kvinnan som var vid badet idag, gav mig rådet att vända ryggen till. Ryggen till blev det och sedan var jag i vattnet. 7,1 grader i vattnet, det kryper neråt nu. Just nu sitter jag fullt påklädd, tofflor och morgonrock över kläderna och fryser så jag skakar. Snart kommer frusenheten försvinna och bara de där andra endrofinerna bo i kroppen. Då där må bra känslorna som gör mig stark, hel och energifylld.

När jag kom hem, från badet. Sprang jag runt här på övervåningen och tände ljus över allt. När inlägget är skrivet, ska jag ner i källaren och tända ljus även där. Vill ha värme. Men det var härligt att bada idag, kylan gjorde underverk med vakenheten i kroppen. Vakenheten i kroppen, gjorde att jag fick tankar om min lediga dag. Här ska städas tänker jag. Det var så otroligt längesedan Kerstin var här och städade, nu behövs det på riktigt en sådan där grovstädningsinsatts. Väggar, golv och tak vi får se om känslan finns kvar sedan. Fast egentligen vet jag att jag behöver ledigt, ledigt från allt. Vila mig och göra ingenting.

Lyssnade på Thåström på väg till till sjön idag. Hade helt glömt av att han precis släppt nytt. Thåström är Thåström med Stort T, hans texter simmar in i kroppen alltid. Texterna är som om dom är skrivna till mig. Texter som jag genast hittar igenkänning i, det liksom blir mina ord. När en textrad slutar, vet jag innan jag hört nästa rad hur den blir. Hans ord blir mina med mina bilder och känslor. Isbergen riktigt bra. Redan vid första tonen så flyttande låten i mig. Längtar tills jag står där framme vid scenen och ser hur han levererar. Men det är ännu långt tills dess. Idag får det bli en Thåströms-dag. Högtalaren ska ljuda och strofer från Herr T.

Ww appen förresten, det går nedåt. Nedåt i vikt, hm just nu är det nog den förändringen jag gillar. Ett halv kg sedan förra veckan. Det är en bra förändring.

Idag just nu är till för att levas i. Just nu dagen har så många just nu, varje minut räknas. Gör dagen till din och ta hand om dig. Dagens ord får bli dessa här:

Livet ska vara som en kopp med te. Varmt, Smakrikt och Njutbart.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook