Dagen börjar bra.


Idag snurrar det inte, det gör mig glad. Det är jobbigt med dom snurrande perioderna, det tar på både psyke och kroppen. Det där dåliga tankarna kommer in och jag mår dåligt. Kroppen tar stryk och ansträngningen att hålla balansen, de där dagarna då det snurrar. Igår när jag och maken gick till apoteket så kändes det rätt okej när vi promenerade dit. Men väl inne på apoteket så vart det som om hela rummet åkte karusell. Jag fick sätta mig på en stol och maken fick göra de inköp som skulle göras. Ett stadigt tag i hans arm så kom vi i alla fall hem. Väl hemma somnade jag på soffan sov i en timma och vågade inte röra huvudet.

Men idag vaknade jag, kände ingen karusell då jag rörde på huvudet. Det gjorde att jag vågade mig till sjön för att börja dagen bra. Nu hoppas jag bara att det håller i sig under dagen. 5 minusgrader i luften 5,8 i vattnet. Eftersom jag inte badat på flera dagar kändes kylan lite extra idag. Men jag gjorde det, jag verkligen gjorde det. Idag innan badet gav hon den där som inte vill bada sig hörd. Hon sjöng inom mig att jag misslyckats jag kommer att ge upp och hon kommer få lugnt och skönt. No, no det fick hon inte. Hon sattes på plats och jag till och med bad henne att flytta ut hon får inte längre plats inom mig. Vi får se om hon är tyst nu.

Det var ljuvligt att bad. Rent av fantastiskt att möta vattnet, känna kylan och gå i. Fast hela kroppen skrek av det kyliga vattnet, var stegen lätta tills kroppen var täckt av det kalla vattnet. Nu sitter jag här och små fryser, men datorn värmer mina knän. Jag gjorde det, nu är det bara att hoppas att karusellen inte kommer igång igen.

Att låta kroppen vakna till detta är underverks-medicin för på kropp och själ.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon.

Carina Ikonen Nilsson
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.