Det är kallt om tårna….


Idag hade jag ett antal diskussioner med kvinnan i mig som är lite feg. Hon tjatade och tjatade om att jag redan uppfyllt min önskan om att vara vinterbadare. – minusgrader skrek hon inom mig. Minus du har gjort det.. fortsatte hon. Du är en Vinterbadare, sa hon med en mjukare röst. Det var nästan så att hon vann idag, den där kvinnan som inte vill. Men då när hon nästan vunnit, så tog jag fram den andra kvinnan i mig.

Hon som är mera modig. Hon som är stark, har viljan och inte ger upp. Hon plockade ihop lite bad attiraljer, plockade ner varma strumpor och till och med Onepicen. Satte sig i bilen och njöt av naturen som visade sig under bilfärden. Feghetskvinnan i mig pratade mjukt under färden. Sa att du kan ju åka dit men,Just efter men hade hon ett uppehåll och forsatte sedan med, du kommer bli besviken. Besviken på att du inte kommer att våga, besviken på att om du vågar, kommer du att frysa så det gör ont inne till och med i själen. Gloria Gayner I Will Survive, var det sista som spelades i bilen innan jag stängde av den.

I will survive, Jag survive-ade, jag gjorde det och på vägen hem från sjön sjöng Elton John om att solen inte skulle gå ner på mig.

Ska villigt erkänna att jo, jag sitter här och fryser. Fötterna är iskalla, har dubbla sockor på mig och ett stulet underställ under min klänning. Nu är det inte så att jag stulit understället från en affär. Utan understället och ett par riktigt varma sockor, har jag stulit från maken i hans arbetskläders skåp. Vet inte om det ens är stulit, för jag frågade eller sa i alla fall innan, att jag tar lite kläder från dina arbetskläder.

Kaffet en av mina två koppar står bredvid mig och blir kallt. Datorn i knät och fingrarna på tangenterna som dansar runt av kyla och inspiration. Den där kreativa ådran i mig vaknar till liv av badet. Jag tror till och med, att det kan bli en tavla gjord av mig idag. Det känns som om färgerna i skåpet, vill ha en stund på en tavla.

Ska jag nu öppna en affär, får det bli till lite tavlor till. Jag har tänkt mig att det sa bli en vecko eller månadstavla att hänga upp vid ingången av affären. Fast jag har ganska så många tavlor redan. Ett femtiotal, kanske mera redan. En av mina tavlor gav jag bort för några veckor sedan, då till en kvinna som bjöd in mig som hudvårdkonsult. Jag gjorde det, jag verkligen badade fast hela mitt inre inte ville. Jag gjorde det och I will survive! Men som redan skrivet jag fryser.

Jag önskar dig en helt underbar dag. Ta hand om dig. Gör något modigt idag. Det kommer att stärka dig och din tro på dig själv.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar Igår är historia och morgondagen kommer först imorgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.