En vacker morgon, betyder bad.


Sicken härligt fin morgon jag haft. Varmt och skönt här hemma och dagen är helt och hållet min. Självklart började den med ett svalkande bad. Morgonen hade inte riktigt börjat när jag kom dit. Lite mörkt och ljusen som campingen har prytt sin camping med lyste upp så välkomnande.

Idag var det så tyst, så vackert när jag gick där i mina steg. jag som äntligen lärt mig det där med medveten närvaro njöt. Njöt av mina steg när foten mötte den kramande snön. Allt var så vitt, det kändes så rent och mjukheten föddes inom mig. Idag var det lätt att göra klart för bad. Först fick jag borsta av snön från bänken jag brukar sitta vid. Nedanför bänken la jag ut min lilla datormatta som egentligen är rätt stor. I alla fall för att vara en datormatta.

Jag var nere i källaren för några dagar sedan för att hitta ett liggunderlag. Tänkte det skulle vara bra för att slippa stå i snön efter bad. Självklart hittade jag inte något sådant. Har ju varit många barn som haft när dom tältat och sånt. Det var i alla fall då jag hittade den gamla mattan som någon av oss haft vid någon dator. Den fungerar perfekt som badmatta. När mattan var utlagd så vart det bara att göra det där som skulle göras. På med badskorna, vantarna, av med morgonrocken.

Två av mina badsystrar stod nere vid sjön för att bryta upp isen. När jag var klar med mina attiraljer så tog jag en av spadarna och började gå ut i vattnet, för att bryta is.

Kanske var det en fem sex meter att hacka för att öppet vatten. Kallt om fötterna blev det. Men när isen var bruten så gick det lätt att ta stegen ner till sjön. Lite hissnade känslor blev till innan jag äntligen fick doppat mig. Idag vart det som om hela processen i det här badet var något heligt. Det flyttade in en så fin mjuk känsla, redan då jag började packa ihop för att åka till bad. Känslan sitter fortfarande kvar i mig. En känsla och lugn och ro. Här bor inte någon rastlöshet, ingen oro, inte ens något impulsivt tänk. Utan allt går i en långsam takt där jag hela tiden är med i nuet.

Vackert så vackert.

Idag ska jag ringa affärsinnehavaren, sist jag var i affären så fick jag prova på frekvensanalys. Det var riktigt spännande och idag ska jag få lite mera svar från den analysen. Tar jag över affären så tänker jag att det är en service även jag ska ge mina kunder. Det där känns som en service som kan vara riktigt bra.

Just nu sitter jag här och skriver, utanför står vår husbil med snö på taket. Längtar ut, vill åka iväg bo i bilen en helg. Men vi har bara sommardäck och väglaget tillåter inte en sådan tur tyvärr. Jag får gå här hemma och mysa i stället. Ska snart äta frukost. Men innan det ska jag smyga runt här hemma och tända ljus så känslan av mjukhet stannar kvar inom mig.

Ha en härligt fin dag.
Lev idag just nu, känn på känslan att bara andas, vad bor där inne i känslan av ett simpelt andetag. Hur känns dina fötter? Just nu gäller, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson
, ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.