0,8 eller så var det 1.8 grader i vattnet…..


Men det var skönt så skönt att det gick allt att stanna kvar en lite längre stund i det lite kalla vattnet.

Idag fick det bli att skotta fram bilen, innan jag gav mig av i den mörka morgonen. Skotta fram bilen innan jag…. nää det har inte hänt innan, det här med vinterbad. Vinterbad jo, jag är helt inne på min nya bana. Att skotta fram bilen är inte något som brukar vara min uppgift men, ska man iväg tidigt för att träffa badsystrar….. så är det att skotta.

Jag var inte ensam där när jag kom, en stackars husbil stod parkerad på camping. Det lös så där riktigt mysigt i den och husbilstankarna var genast på plats.

Men dom fick sopas undan, för det var bad som gällde. Tog lite kort innan jag började med mina förberedelser. När jag sedan var klar för bad, kom en av mina badsystrar. Vi får vänta med att bada, de verkar som vi får besök. Det var husbilsägarna som tog sig en morgonpromenad. Min mentor gick och pratade med dom. Husbilskvinnan kom tydligen från Chile och berättade för min mentor att hon inte för sitt liv, trodde att det fanns människor som badade så här års. När Mentron gick bort till husbilsfolket för att berätta att vi kommer att bada och att vi badar nakna , sa min andra badsyster att nej, nu får det bli till och jag hängde på. Husbilsparet vände sig och tittade på en annan vy istället för på oss arma kvinnor som är så galna att vi badar nu.

Vi var många systrar som badade idag. Isen hade lagt sig men det gick att gå bort den där kletiga isen.

Idag var jag i lite längre än jag var förra gången. Var rejält nerkyld innan jag gick up. Nu får det bli att ta hand om dagen och det som ska till i vår dag. Har redan börjat tvätta så det finns lite tvätt som ligger i maskinen och väntar på mig. Igår kokade risgrynsgröt i crockpoten, maken ska få julegröt till frukost och lite ägg.

Ha en härligt fin dag gör något modigt.

Min modighet börjar som vanligt med ett modighetsbad.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.