En vacker morgon.


Jag skrev i mitt förra inlägg om att jag inte kunde få mitt tangentbord att lysa. Idag var stora grabben vaken, när jag kom hem från mitt bad. Jag frågade honom, om han kunde hjälpa mig att få ordning på tangentbordet. Då förklarade han att det fanns en knapp med en sol på. Den hade jag hittat innan. Men viste inte att den skulle göra det magiska. Utan jag trodde, det var en knapp till en väder app. Men nu har han fixat till så att tangentbordet, igen lyser med den lilla knappen. Innan satt jag här och provade med FN knappen och alla F1 till F12. Det funkade inte. Nåja, jag borde självklart tänkt att solknappen, har något med ljus att göra.

När man tror att man är ledig, får till sig att det är en jobbdag. För att sedan igen få klart för sig att det var fel du är ledig. Då bubblar känslorna av fredagskänslor extra vagant i kroppen.

Bad idag eller? Ja, men det är klart. Efter några samtal till jobbet, innan badet så blev det då bad. Det sista samtalet till jobbet spred sig vild panik i mig. Som om hela min existens, blev ifrågasatt av mig. Detta för att min kollega berättade, men du jobbar i kväll, då kan du fixa det. -Hmm sa jag, nu har du fel, jag är ledig idag. -Nej det är du inte det står att du ska jobba 15-23, sa hon.

Finns det något jag har koll på, så är det mina jobb tider. Men hon hävdade och jag fick vild panik. No, no, inte jobb, jag har sett fram emot en ledig fredag kväll. Jag lägger in mina tider i Google kalendern så fort jag får ett schema, hur kan jag ha missat? Ett virrvarr av tankar, om min oduglighet i att planera blev till. Jag bad henne gå in i datorn med mitt inlogg och kolla in schemat där. Där visade det sig att jag hade koll. Men i hennes schema, stod det att det var jobb för mig. Hon lovade att återkomma. Under bilfärden till sjön, kom det hur många nej, och undanflykter som helst, i mig om hur jag skulle klara mig undan att åka till jobbet idag.

En vacker morgon

Framme vid sjön kom lugnet, då släppt jag alla tankar om jobb, gjorde det jag skulle göra. Tog lite kort, bytte om till badskor och vantar, tog en handduk om mig och gick ner till vattnet med en av mina badsystrar. Gick i det kalla vattnet, 2.6 grader. Då jag har haft uppehåll i två dagar, vart det lite extra kallt. Men det gick att doppa ner kroppen i vattnet. 5 minuter stod jag ut med kylan, omkring mig. Solen lös och allt var magiskt vackert, när jag var där i sjön. Stunden var härlig, tankar om jobb bortblåsta och jag var där i nuet.

Upp från sjön på med varma kläder. I bilen ringde jag min kollega. Det var fel på henne schema, som hon fått från vår chef. Jag var ledig. När hon sa att det var fel och att jag hade rätt, jag var ledig. Då var morgonen ännu mera magisk, lyckan fullkomlig i mig. Med bubblande kalaskänslor i kroppen, ringde jag maken och berättade. Idag ska vi fira min alldeles speciella lediga dag. Speciella för att den här ledigheten, blev extra ledighetskänsla i mig. När vi klurade på mysmaten så blev det som vanligt. Varma mackor, tråkigt, kanske ni tycker. Men det är något speciellt när maken går upp i köket, rumsterar med att göra de där extra goda mackorna. Idag tänker jag njuta ännu mera av att dagen var ledig. Tänker till och med bjuda mig själv på ett glas rött. kanske till och med till middagen. Ha en Härligt fin ledig helg. Ni som jobbar i helgen, ha en ännu härligare och trevligare helg!

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen den kommer först i morgon. Ta hand om dig, du behövs i den här världen!

Carina Ikonen Nilsson.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.