Kontrollen blinkar blå, ännu så länge….

Förhoppningsvis så blinkar den blå i Ukraina snart igen.

Idag fick det bli ett bad, jag och mina badsystrar badade för Ukraina. Samtidigt som vi sa, nu badar vi för Ukraina, gick det enkelt att doppa sig. Kände hur kraften och modet, blev till i dom där orden. Stannade kvar i vattnet lite extra, för att känna känslan av denna kanske handling. Visst det där badet hjälper inte Ukraina men, det var det vi gjorde i stunden. En av mina badsystrar berättade hon att det skulle bli en insamling från byarna här. Där vill jag delta, vill ge saker så här ska undersökas vad jag kan bidra med.

Det finns vackerhet! Fast allt tråkigt som hänt. Här bjuder jag på lite vackerhet från morgonen.

Jag har lovat mig själv att jag idag ska tänka andra tankar än dom jag tänkt i helgen. Dom har hela dagarna gått åt, till att tänka på världsläget. Jag behöver en paus, behöver tänka annat än allt detta kaos.

Jag är glad, för all den solidaritet som bor överallt i världen. Samtidigt känner jag sorg över det som drabbar dom där vanliga människorna, i Ryssland. Dom har inte valt, att det här kriget ska vara. Jag känner sorg över de familjer, som nu känner oro över att deras söner bor i ett krig. Är med i ett krig som en gammal förvirrad gubbe, ställer till med. Önskar så att alla dessa vanliga ryssar, dom där medborgarna ställer sig upp, reser sig upp och ser till att få bort, Putin från makten. Likväl alla dessa människor i Belarus. Maktgalna män i förstora maktkläder har blivit galna. Folket, invånarna har inte valt det här. Jag hoppas och ber om att dessa människor gör motstånd. Framför allt ber jag för det Ukrainska folket , dess ledare att dom orkar stå emot. Att dom har kraften att kämpa för Demokratin. Att dom i sina strider känner världens solidaritet. Det finns inga vinster i krig, bara förluster och sorg. Är det verkligen fred vi vill ha? Ja, det är det.

ÄR det verkligen fred vi vill ha? Till varje tänkbart pris?

Jag vill ha fred, men då vill jag att de Ukrainska folket ska ha segrat. Att Ryssland eller inte hela Ryssland, utan Putin får stå där, på böjda knän och med huvet lågt och ta emot den starkes fred! Det är jag alldeles säker på det att det är den freden jag vill ha. #fuck Putin , #skit på dig Putin!

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu finns och där kan vi göra val om en vänligare värld. Mina systrar och bröder här i detta kan vi välja.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook