Man ångrar aldrig ett bad.

Datorn konstrar lite, ett litet problem i världen. Mot vad som eller hur övriga världen beter sig. Bad idag eller, jo men det är klart det blev, det var varmare i vattnet än på land idag. 3,3 grader var det i sjön. 2,3 grader på land visade tempen då jag tog upp den från sjön.

Det är en konstig skrämmande tid vi lever i. Jag och mina badsystrar som brukar prata om små saker, hade ett annat samtal idag. Vi pratade om att vi får gömma oss, vi får bo i jordkällare, dra till Norge. Vi pratade om solenergi och power-bank, att det kan vara bra att ha en powerbank som laddas av solenergi. Vi var sex badsystrar idag. Jag vill dra tillbaka tiden som var för en månadsedan eller två. Då när vi hade våra vanliga samtal, önskade varandra en fin dag. Idag blev det vi får hoppas att dagen blir bra. Hoppas herregud, hoppas, jag som brukar välja en bra dag. Jag hoppas nu. #Shame on you Putin!

Nej den där Putin ska inte få förstöra min dag! Men det är svårt, att inte tänka på världsläget. Det är svårt att tänka vanliga tankar, utan att den där ryssen för tag i min rädsla. Mina tankar går till mina barn, barnbarn alla i min närhet, alla lite utanför min närhet och allt som jag tar som självklart just nu, Kan var en dröm i framtiden. Att äta mig mätt kan vara en dröm i framtiden, att kunna duscha mig varm, även det en dröm. Att ha rena kläder, att välja skulle kunna vara en dröm. Att ha en garderob med kläder, kan vara en dröm. Men jag måste sluta tänka i dessa banor nu. Måste sluta tänka dessa katastrof tankar, i stället välja tankar som är kärleksfulla, visa omtanke om mig själv och andra. Berätta för dom som är i min närhet att jag tycker om dom. Vara glad för små, små saker som är här och nu.

Idag när jag tog steget ut i sjön fylldes jag av stunden just nu. Just nu, för att stå ut med det kyliga vattnet. Omgivningen var som vanligt vacker. Isen börjar ge med sig, Kanterna runt udden i sjön är vatten och inte is. Nu börjar värmen återvända. Vinden var kylig idag. Det var skönare att låta min nakna kropp omsvepas av vattnet, än av vinden. Det var skönt att fokusera på något annat, än det som händer i världen. Vackerheten i att bada så här tidigt på morgonen, oavsett väder och vind har gjort att jag uppskattar det vackra omkring. Jag ser hur sjön och omgivningen, inte är den samma dag från dag.

Jag känner gemenskap med kvinnorna som ingår i morgonbadet. Vi träffas, byter om, går ner till sjön doppar oss, njuter av värmen som sprider sig efter badet, tar på kläder, pratar lite, säger tack för idag, ses vi imorgon. En simpel grej som blivit så stor för mig. Den där badgrejen ger kärlek, ger kraft och gemenskap. Jag säger som min badsyster ofta säger, Man ångrar aldrig ett bad efteråt.

Lev idag Just nu! Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon, Just nu gäller just nu lever vi och andas, det är i detta nuet som vi kan leva i kärlek och vänskap. berätta för dom vi bryr oss om att dom är värdefulla. Du är värdefull för mig.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook