Kärlek till solen, livet och allt det vackra

Solen värmer både skinnet och ett kallt hjärta.

Idag badade jag och mina badsystrar. Isen hade lagt sig på sjön. Det fick bli att låna spade och börja bereda väg, för de badande kvinnorna som är mina systrar. Isen var tunn, lätt att skövla bort. Det var svårare att doppa hela kroppen, för solen värmde, solens strålar kändes på min hud. Solen har återvänt och gör värme igen. Hurra våren är här. Jag och en av mina badsystrar kom överens om att vi måste leva här och nu, i dessa tider. Just nu, är det ingen som anfaller oss, just nu finns det mat i affären och vi har ström. Just nu fungerar allt som det ska och vår statsminister har talat till sitt folk. Till oss i vårt blågula svenska land. Visst det är lite skrämmande att statsministern tar sig tid att tala så till landet. Det händer inte så ofta. När det händer så lyssnar vi eller i alla fall en del av oss. Mitt hjärta blöder för alla dessa människor som nu befinner sig i landet där Putin skövlar liv. Hat har jag känt jag gillar inte ens ordet hat.

Hat finns det något fulare mera skrämmande ord? Under några dagar har jag känt avsky, inför Putin. Men tanken har blivit mildare. Det är en man som skrämmer upp, det är det han vet om, levt i. Han har byggt en plats under jorden för de sina, om i fall att det blir kärnvapen krig. Denna lilla mannen är rädd, rädd för livet, rädd om livet fast han just nu skövlar liv. Han skulle behöva befinna sig i fred, kärlek och mjukheter så att han blir trygg. Skulle behöva att uppleva att han får känna på det där med vad äkta kärlek omtanke och mjukheter gör i kroppen. Äkta Kärlek där makt och pengar inte spelar in. Frågan är om han någonsin fått känna det?

Jag önskar att han hade fått uppleva det istället, för allt det där andra han har fått uppleva. Det hade gjort honom till en resonabel man, som hade haft respekt för livet, människorna och allt det vackra i livet. Det hade gjort honom givmild, kärleksfull och inkännande. Jag tycker faktiskt lite synd om honom, för att allt sådant vackert, inte har funnits i hans liv.

Vi måste leva i stunden, dag för dag, ta hand om det vi kan göra något åt just nu. Just nu kan vi ha framförhållning, se till att vi har vissa saker hemma, om , ifall att, något skulle hända. Just nu lever vi, just nu lyser och värmer solen. Just nu, Just nu har vi möjligheten att påverka just detta nuet. Ta hand om dig. Du och jag behövs i den här världen.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook