Hur vågar man möta sin egen spegelbild?


Har haft en natt med många uppvaknanden. Höften har spökat men, har ändå haft sömn. Min smartklocka sa att sömnpoängen, var höga. Jag tror att det beror att jobbet igår var så grym bra igår.

Jag kunde somna med härliga känslor av ett bra jobbpass. Idag vaknade jag lite sent lite innan sju. Men det gjorde ändå att jag hann med mitt kaffe, lite stickning och sådant jag ska hinna med. Hämtade en av mina badsystrar och åkte till vårt bad.

Isen har släppt taget om den lilla badviken, nu kan man gå så långt ut att ett steg till bottnar du inte. 4,6 grader sa min bad-temp, min badsysters sa 3,9 tror jag. 4,6 grader det går framåt, snart är vi där när badet blir sim-vänligt. Solen gjorde sitt till en härlig morgon, badet hade sin del. Mina härliga badsystrar bidrog med, att göra denna morgon till en toppen morgon. Alla dessa glada, härliga kvinnor som förgyller min morgon.

Det kan inte bli en bättre morgon än den här. Duschandet är klart ska snart packa väskan för en journatt på jobbet. Imorgon blir en lång dag. Börjar idag 16.00 slutar i morgon 16.30. Lär bli en kväll i soffan i morgon. En kväll med nyheter om vår konstiga värld och lite serier för att göra omvärlden lite mindre hotfull.

Hur blev det så här? Hur kan människor i sina tankar göra alla dessa krig till bra saker så att dom vågar möta sin egen spegelbild. Själv har jag svårt att möta min spegelbild när saker blir fel och jag råkat trampa någon på tårna. Då har inte ens avsikten varit att trampa på någon. Hur göra man om sina tankar när man startar, inte bara startar utan väljer att delta i ett krig.

Frågor som jag inte får svar på. Idag gäller, just nu gäller. Igår är historia, morgondagen är där borta i framtiden. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.