Snåljåpen här e jag….


Hur har jag blivit. En riktigt Snåltant. Eller kan man kalla det ekonomisk? Det är väl så snåljåparna säger, tror jag. Snål är jag eller har blivit. Elen är dyr, här har jag under natten sprungit ner i källaren och tvättat. Elen är mycket billigare då. Jag var ändå vaken, så då passade jag på. Kl 7 i morse stod jag ute och hängde upp fyra maskiner tvätt.

Kl 8 gav jag mig av på mitt badäventyr. Kallt i vattnet idag, kallt uppe på land. gråmulet mystiskt men så vackert. Isen kryper ut i sjön så den behövs inte skyfflas bort. Men det blev ändå det där härliga badet. Ett samtal i bilen med en av mina badsystrar. Vi pratade miljö, ekonomi och kläder. Miljö att tänka klimatsmart. Jag har varit inne länge på att köpa bivaxdukar, istället för plasten. Men har inte riktigt kommit mig för. Har börjat bli underlig med mina kläder som jag innan knappt hann att ta på mig, innan jag slängde dom i tvätten. Idag är jag snålskrapad och tänker att den tröjan, kan jag allt använda en gång till. Då brukar jag hänga ut den på vädring, för att ta på en annan gång. Diska för hand, är mera i mina tankar. jag är miljövänlig där. För motsatsen är bevisad, har jag läst mig till. Men jag tänker att porslin blir slitet, när man diskar i maskinen. Slitet porslin av diskmaskinen, säger mig att det antagligen inte är helnyttiga grejer i maskindiskmedel. Borde slita på miljön med, tänker jag då.

Jag som gillar att köpa kläder, har under några veckor tänkt men hur patetiskt är inte det. Att jag springer runt och köper nya kläder, jag inte trivs i bara för att ha något nytt. När jag har lite gamla helsköna kläder som jag ändå tar på och den köpta tröjan hänger längs inne i garderoben? Dessutom är jag 57 år gammal, har samlat på mig en del kläder och känner det patetiska i att jag ska vara noga med att ha den där senaste tröjan. Näää här ska snålas tänker jag. Nu är det slut handlat för mig. Inte bara köpa utan visst kan jag köpa men då får det vara just sådant där som på riktigt fastnar på mig. En sådan där men hallå det där är ju jag kläder. Hmm just nu sitter jag i en all in one, filt och tofflor. Men det är en del av mig i en hemma mysa dag. Nää jag håller på att bli en riktigt snålis, känner jag. Men fullt ord, jag tror jag gillar´t. Känner mig riktigt bekväm i både orden och känslan om att jag ska hålla lite i slantarna.

Nog för idag. Just nu gäller just nu. Igår är borta och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.