Att välja kan ge resultat.


Idag strålade solen så fantastiskt där vid sjön, solen den ljumma vinden, två måsar som solade sig. Idag kom jag först till sjön, passade på att fotografera underverket som mötte mig. Satte mig vid bänken och njöt av stillheten, innan jag klädde om till badet. Badskorna var lite fuktiga, sedan igår. Det gjorde inget vattnet är ändå blött, det var bara att ta på skorna. Nu sitter jag i vår kalla källare och värmer mig med kaffe och filten om kroppen.

Min bad temp visade på 8,7 min badsysters temp visade på 8,1. kanske något där emellan var tempen. Jag tror att min temp är en glädje mätare. Men vad gör det? Vi behöver lite glädje i den här världen. Riktigt skönt att gå ner i vattnet, kallt jo visst är det men, när man inom några sekunder hittar till andningen så går det av bara farten. När andningen är på plats går det att njuta fullt ut. Det är då simtagen, kan börja och det gjorde dom. Härligt även idag fick jag till några simtag. Längtar till de där badtemperaturerna när man kan simma hur länge som helst.

Nå ja, det blev till och med lite flytande vilket jag verkligen njuter av. Då är allt så stilla, det är bara vattnet som rör sig omkring mig. Dagens bad är gjort, nu behöver kroppen kämpa på med det där att hitta tillbaka till värmen i kroppen.

Jag ska ha frukost och sedan blir det jobb för mig i kväll. Även imorgon jobbar jag. Så det blir antagligen inte något inlägg i morgon. Det beror på när jag vaknar.

Jag har tänkt på en sak ett tag nu, har funderat på det här med val. Att välja, det gör vi hela tiden. Vi väljer att gå upp på morgonen och vi väljer att göra saker hela tiden, all tid vi har, så gör vi val. När vi blir medvetna om att vi väljer, blir valen viktigare att göra, än då när vi är omedvetna om att vi väljer.

Jag tänker på när man möter människor som slänger ur sig dumheter, kränker och gör o-bra saker emot andra. Vet dom om, att dom väljer de dom gör? Eller är dom omedvetna om det? Visst kan man göra dumheter fast man är medveten om att vi väljer men, någon som alltid är otrevlig, säger dumheter, gör dumheter inte går den in i dumheterna medvetet? Inte är hen medveten om att nu ska jag göra dom här dumheterna? Just i den stunden som hen gör en dumhet, kunde den inte bättre då. Just i den stunden fanns det inte en medvetenhet om att det var en dumhet. Eller är jag bara ute och cyklar nu?

Nåja, morgonen ska börja. Just nu gäller och just nu är precis i detta nuet. Igår finns inte kvar, där finns inte några val att göra. Men det går att reflektera över. Morgondagen är inte här, men kan vara ett resultat av idag just nu som visar sig i morgon. Just nu kan jag göra val som kan vara ett resultat, i morgon. Visst låter det spännande…

Carina Ikonen Nilsson
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.