Svt gjorde ett besök hos mina fina badsystrar.


Man ska har roligt när man går i skolan. Inte alla som har men med små medel, kan man göra underverk.

Nu var det inte skolan i sig, jag tänkte skriva om, inte den riktiga skolan i alla fall. Dom inläggen är redan skrivna och dom är gjorda i många inlägg på den här bloggen.

Nu tänkte jag slå ett slag för mina kära underbara badsystrar. Mina fina badkvinnor som jag har förmånen, att fått lära känna under ett års tid snart. De där kvinnorna som träffas varje morgon, i sina morgonrockar vid sjön. SVT har gjort ett reportage, om badplatsen vi badar på.

Det där med bad blir ett beroende, när man väl börjar. Ett beroende som är nyttigt för kroppen. Oavsett väder, vind möter jag mina badsystrar där vid sjön. Ibland när isen är för tjock. Då möts vi vid en liten sjön i skogen, där vattnet inte hinner frysa till riktigt. Eftersom det är en bäck som håller sjön, lite mera isfri.

Vi möts, vi snattrar lite, fryser, ler och har bara välmående, välvilja och gemenskap i våra möten. Man lättar sitt hjärta, pratar om små funderingen och vi gör det där morgonbadet tillsammans. Men, den där badplatsen är illa sliten. Mycket av renoveringar som är gjorda är byalagskrafter, bänkar som är där, är dit ställda av människor för att de vill att badplatsen ska finnas kvar.

Nu är det gjort ett avsnitt i SVT om mina fina badsystrar och deras gemensamma vilja att rusta upp badplatsen. Dom tänker barn, simmaskola och säkerhet. Just säkerheten är det illa med, där vid Ragneruds sjön. För slänten ner till sjön är brant och farlig, oavsett ålder. Skulle du snubbla så kan det gå riktigt illa. Dessutom så är omklädningsrummen behov av upprustning. Badstugan behöver lite färg. Det skulle varit bra med en trappa ner till sjön. Det är inte många kronor det skulle behöva kosta men det är kronor, som skulle kunna förändra så mycket just där vid sjön.

Det ska vara roligt att gå i skolan, då i detta fall är det mera simskolan. Den där livsnödvändiga kunskapen, som man kämpar med när man är liten. Den som är så viktig, den att lära sig simma. Många barn är rädda för vatten och då kan det hjälpa om man har det lite mera inbjudande omgivning, det kan hjälpa om man känner sig trygg och slipper att ramla ner för branten. Det är nu inte bara barn som behöver den tryggheten, tänker jag. Utan för ganska så många. Inte minst för mig och mina badsystrar. Fast det är klart vi har lärt oss, skaffat oss skills i just att gå upp för den branta slänten. Vi tränar ju nästan varje dag på det.

Nog om detta, kallt vart det där vid sjön, blåsten gjorde det säkerligen extra kyligt idag. Men bad blev det så klart. 8,8 grader i vattnet lite kallare än i förrgår då jag badade i havet. När jag kysser havet. Jo så kan det låta ibland.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.