Kallt som attan…

Muse på högtalaren, jo det ska spelas idag. Ska det spelas så är det Muse som gör det just nu. Kill och be killed jo du det där är inte fel. Något annat som inte är fel är att åka till sjön som vanligt. -7,9 grader va det när jag vaknade i morse. Då kändes det inte alls som bad skulle vara ett alternativ. Jag hittade massor av saker som skulle vara bättre än bad. Styrka tvätten som inte blev struken i går. Städa bakom spisen, sminka mig göra ordning i garderoben, blogga och en massa annat. Men inget av det blev gjort. När klockan närmade sig halv åtta, var det som om autopiloten satte in, fast jag inte hade tänkt att bada. Jag gick in på toa borstade mina tänder, La badskor och badvantar i väskan även handduken som hängt på tork. Men bad var inte tanken. Tog på morgonrocken gick ut i köket för att torka av diskbänken. Klockan 8.00 tog jag väskan med badsaker satte mig i bilen. Åkte milen, Även här höll Muse mig sällskap.

Vid sjön blev jag medveten om att ja men jag gör det, jag verkligen gör det fast det kommer att vara kallt om fingrar och fötter när det är gjort. Molnen, färgerna av solen målade en himmelsk tavla idag där vid sjön. Kallt som attan men badskorna och vantarna togs på. Av med morgonrocken på med handduken. Stegen ner för den nu hala trappan. Av med handduken och såg att kylan nu verkade påverka vattnet och göra det till is. Stod där helt naken förutan skor och vantar. Njöt av kylan i luften, njöt av omgivningen och tog det första trevande steget ut i sjön. Jag verkligen gör det tänkte jag. Efter första steget var det bara att ta de där andra stegen. Stannade till andades en stund när vattnet nådde midjan. Njöt av himlens färger tog dom där sista stegen ut för att täcka hela kroppen av vattnet. Stod där i fyra minuter, njöt i fulla drag. Så obeskrivligt vackert, just det här badet vart så igatan grymt. Det är dom där baden man inte tänker att göra som är dom häftigaste baden. I dag var det just ett sådant bad.

Efter badet bjöd en badsyster på äppleglögg hon hade gjort. Just idag var det himmelskt att stå där i badstugan iskall och njuta av den varma glöggen. Den smakade så mycket jul, den var så värmande.

Nu sitter jag här och försöker få upp värmen i kroppen. Jag vet riktigt dumt att sitta här och tro att värmen kommer när jag sitter här och skriver. Hade varit bättre om jag dansade runt med dammsugaren eller strök tvätt. Då hade värmen kommit fortare men jag gillar att börja dagen med blogg. Gillar att sitta här och skriva efter bad. Men nu, nu verkligen hon snart ska ta tag i dagen. Verkligen göra….. Hmm ska ba. Igår fick jag förmånen att vara gästbloggare hos en annan bloggare, hennes blogg hittar du här.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook