Nu ger vi oss av om…

Bara några timmar sitter vi i bilen, för att ge oss iväg upp mot norr igen. Vi som trodde att vi gjort klart norr är på väg igen. Bilen är packad med allt som ska vara där i. Förutom min madrass och min kudde. Min madrass är en Nikken madrass som har magneter i sig. Den hjälper till att ge mig det som kroppen behöver för att ha mindre värk. Sova skönt och ladda upp kroppsbatterier.

Även idag en riktigt tidig morgon. Men en härlig sömn där sömnen har gjort nytta. Magen har krånglat i några dagar. Nu först börjar jag känna att stressen som varit i kroppen lugnat ner sig. Allt berodde på magen. Magen berodde på att jag glömt min medicin. Nu känns det som det ska igen.

Åka iväg.

Vi ska iväg med Lvl^2. Det är namnet på vår husbil. Vatten i på fyllt och allt är där. Jag ska bara ner i duschen och göra mig klar. Nåja, lite till ska till. För det är så att maken ännu sover, det är ett måste att han ska vakna. Det är han som ska köra bilen. Vilket är ett måste att han vaknar. Den lilla lillflickan även kallad lilltösen även hon sover , här är det ett måste till för hon ska åka med.

Svårväckt

Jag tror att lilltösen kommer att bli svårare att väcka, för i natt fick jag säga till henne, två gånger att det var dags att sova. Sista gången lite mera bestämt än första gången. Jag vet inte om hon blev sur på mig, blev hon det så är det så. Jag var lite trött och grinig, på att hon satt och snackade i datorn. Hon glömde av att vi andra sov och jag låg och hörde hennes mummel. Det blev att jag gick upp sa till henne att nu är det dags att sova. När jag en timma senare fick säga till igen, ledde det till att jag var mera bestämd i mina ord.

Ny dag.

Nåja, ny dag idag och surheter passar sig inte på resdagar. En resdag som ser lite grå ut, när jag tittar ut. En perfekt dag att resa på. Vägen bär mot norr igen. Denna gången lär det inte bli panikåkning hem, för att mamma ligger i sin dödsbädd. Så det var förra året. Då åkte vi hela vägen från Vilhelmina till Dalsland, över natten. Mamma bor redan på andra sidan, den resan är gjord. Den är över och klar, för i helgen skrev vi syskon på bankpapper för att avsluta hennes bankkonto.

Mobil ska lämnas

Maken har sålt en av alla sina mobiler han samlat på sig. Den ska lämnas av i Lidköping. Det blir första stoppet idag. Där ska vi även göra ett besök på Husvagns Svensson. Detta för att köpa extra lås till framdörrarna på vår husbil. De extra låsen ska göra bilen lite säkrare för oss. Vi som har tänkt att fricampa på riktigt. De är lås som låses upp med nyckel och är väl synliga för tjuvarna. Antagligen är dom avskräckande, vilket leder till att vi får vara ifred. Det kan även leda att maken kommer att sova bättre, när låsen är installerade.

Nej nu ska jag ner i källaren och duscha alltid härligare att börja en resa nyduschad och fräsch.

Ha en härligt fin dag.

Leva just nu är att leva på riktigt. Igår finns inte kvar och bor bland gamla minnen. Morgondagen är inte här. Imorgon visar det sig vilka beslut och vad som skedde idag.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook