Från Färgelanda till Mora…..


En tur från Färgelanda till Lidköping, därefter ett stopp vid vägstopp som var ner stängt. Restaurangen var stängd, toaletterna låsta men bänkar att sitta och äta vid fanns. Där lagade vi till ris, värmde på korvstroganoff och lite sallad vid sidan om. När maten var slut och disken var diskad. Gav vi oss av mot Mora. Vi gjorde ett stopp vid en fd gruva där dom brutit massor av mineraler. Massvis med vackra stenar att beskåda och massvis med olika byggnader att se på. Det måste varit ett väldans slit att jobba i en gruva förr i tiden. Smutsigt och tungt. Långbansgruvby ligger i Värmland.

Alla husbilar vi mötte

Vi förde statistik på alla Husbilar vi mötte. Mellan Färgelanda och Mora, 126 bilar allt som allt Knaus var flest hela 17 stycken såg vi, sist kom 8 stycken olika bilar, inklusive sådan som vi har. Jo man kan ju tycka att vi har väldigt tråkigt när vi åker husbil, men jag tog uppgiften seriöst. Det var riktigt spännande att sitta och kolla husbilsmärken. Sedan räkna ut det. Jag tänker att jag kommer göra samma sak idag. Kanske hela resan blir att föra statistik.

Vansbro

I Vansbro stannade vi till så att jag kunde ta kort på starten på Vansbro simmet. Jag hade för avsikt att simma det förra året. Men allt som hände förra året blev att jag valde annat. I år har jag inte haft känslan. Nåja har i alla fall varit där. Vilket är ett steg i riktningen.

Mora bilarna antagligen Epa bilar, från dom hörs det sedvanliga Epa dunket. Just nu sitter jag här och hör hur regnet smattrar på vårt husbilstak. Det är en känsla av mysighet som blir till av smattrandet. Vi står på en parkering mitt i centrala Mora.Parkeringsavgiften som är mellan 19 till 9 kostade 60 kronor. Lite skillnad emot de ställplatser vi kollade in på vägen hit. De kostade minst 149 till 300 och ändå utan ström och toalett. Dalmasarna har vätt att ta betalt. Tyvärr så har kommunen stängt de två toaletterna som är till för allmänheten. Det är tur att vi har allt här inne i husbilen.

Mora

Cirka 10 meter ner till Siljan skulle jag få för mig att bada så är det bara några ynka steg ut för att göra det. Innan det var dags för att sova igår blev det en dusch här inne i husbilen så badande skulle endast vara för njutningen skull. Vi ska ge oss av tidigt idag. Vårt nästa stopp blir Östersund. Även där ska där ska det finnas stadsparkering för husbilar. Toaletter ska det finnas vi får se om Norrlänningarna är mera gästvänliga än vad Dalmasarna är.

Nåja, dags att sluta för nu. Ska göra mig i ordning för dagen.

Lev idag just nu. Igår är historia morgondagen framtiden.

Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.