Stekenjokk.


Vi har landat. Idag är vi på Stekenjokk. Ett trettiotal bilar är det här och det kommer flera och fler bilar. Första gången vi var här, var det inte många bilar här. Men år efter år har det fyllts på. I år är det i och för sig inte mera än vad det var förrförra året. Då vart det smockfullt med bilar här. Idag får vi plats. Men den där tystnaden som var här förra gången är inte längre här. Nu känns det mera som en camping inte som ett fjäll. Det är lite, lite snö på fjälltopparna har varit mycket mera andra gånger vi åkt hit. Men kanske inte så konstigt det är ju sent på sommaren nu. Det har varit varmt här under sommaren.

En skogsvandring

Efter att vi inhandlat proviant i Vilhelmina stannade vi till vid Näcken som bor i en glänta av vatten. Där fanns det en konstutställning i skogen. Tillhörande texter in vid varje bild. Ett bra ställe för den som vill fiska mitt emot konstutställningen. Där finns även toalett fast då är det ett utedass i dess rätta namn och odör.

Lunch

Lunchen intog vi vid kultsjöarna.Där passade jag även på att bada. Det var 15,2 grader i vattnet och det var urskönt att bada i det lite kyliga vattnet. Efter Lunchen åkte vi vidare och stannade först när vi var uppe på fjället. Detta året hoppade vi över Fatmomakke. Vi har liksom gjort det ett antal gånger och i år ville vi göra nya saker. Vet inte om vi gjort så mycket nya saker.

Dagens bildskörd.

En halvtimmas tur till en fjälltopp.

Lilltösen hon gick upp på ett av fjällen här för att ta på snön. Säkerligen att hon gick en femtusen steg. Hon var borta i över en halvtimma. Jag ringde henne när hon var ganska långt bort och försökte skrämma henne med björnar och vargar så att hon skulle komma tillbaka. Men hon skulle känna på snön. Det gick inte att få henne tillbaka.

Den sedvanliga räkningen av husbilar och märken för dagen är gjord det var inte så många vi mötte idag. Endast 77 stycken. Adria var mest förekommande idag.

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

, ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.