Vaknar upp i Trya camping.

Mitt i ingenstans bland höga berg och skog. Precis bredvid en fors, var Trya Camping placerad. Precis när vi hade börjat prata om att nu behöver vi nog lite vila för kvällen. Klockan var runt 20, när vi anlände.

Hennes lugn

En kvinna i min egna ålder kom och mötte oss. En kvinna som jag såg bara ett kort tag, men i mötet strålade hennes lugn ut. Hennes lugn hittade in i min kropp genast och gav mig en behaglig känsla av stillhet. Det måste bero på var någonstans denna kvinna bor. Men då mycket vacker natur går det inte att känna stress tror jag.

Sista husbilsplatsen.

Vi fick sista husbilsplatsen. Platserna är cementerade, klossar behövdes inte, vi står rakt på bara marken. Servicehusen är av äldre modell. Det är okej så länge som dom är rena. Vilket dom var. På toa finns det handfat och gott om plats. Duscharna var i en annan byggnad nere i en källare. Duscharna va gratis.

Konkurrens på bensinpriser

När vi åkte igår, tankade maken bilen med några hundringar. Vi har ju lärt oss från förra resan att bensin och diesel i Norge, är ett ämne där dom konkurrerar med. I Kongsvinger tankade vi för 18,19 vilket blir 19 svenska kronor. Bara några hundra meter bort i Kongsvinger var det en annan tapp som tog 18,59. Den hade maken valt, om jag inte sagt att vi kan kolla lite längre fram. Lite skillnad emot priserna i Sverige. Ebba Buch vart var den där sänkningen 7 kronor vid pump? Kanske dags att granska kartellbildningen i Sverige. Det är ju galet lite skillnader i vårt land, på bensinpriserna. Här i Norge kan det ge skillnader på flera kronor. Har sett priser på 20 upp till 21 kronor. Här handlar det om konkurrens.

Norges vackerhet.

Norge är precis lika vackert, denna gången som den var första gången vi var här. Nu var det bara några dagar sedan, det kanske inte är så konstigt. Igår stannade vi vid en rastplats för att laga till maten. Det blev kycklingpyttipanna färdigköpt i Årjäng. Kan verkligen rekommendera just kycklingpytten. Vet inte vilket märke det var men, den var god till skillnad emot de vanliga färdigköpta pyttarna.

Bilen får kämpa i nedförsbackar.

Vi är en sju åtta mil i från Dombås, berättade en av de anställda för oss igår. Sju åtta mil, sedan ska landskapet se helt annorlunda ut. Att det kan vara sådana skillnader mellan våra länder. Redan igår fick vi uppleva att det var nedförsbacke, ändå klättrade bilen uppför. Konstigt att bilen får kämpa i nedförsbackar, Hur konstigt skulle det inte vara att cykla i en sådan backe. Nedför ska man inte behöva trampa i men det behöver man här på vissa ställen här.

Nej jag ska smyga mig ut till toaletten. Ta lite kort på stället. Gör min morgon. Kort från denna Camping kommer i nästa inlägg. Igår var jag för trött för att fotografera här.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook