En sista dag i detta vackra land, Norge.

En lång dag i bilen med stopp vid olika fantastisk vackra platser här i Norge. Vi är fortfarande kvar i Norge,men om bara några mil är vi i Sverige igen. Vilken resa vilka helt otroliga vyer vi fått uppleva. Trollväggen var ett fantastiskt ställe men det är svårt att välja det finns så många. Ca 50 mil har vi åkt idag. 25 mil har vi kvar men dom tar vi i morgon. Nu har vi landat på Songnabben Camping, har fyra fem mil kvar till Kongsvinger. Efter det blir det Charlottenberg som ligger i Sverige. Frågan kvarstår, har vi nu gjort Norge eller har jag gått och blivit norska?

Smygande Poliser

Bensinpriserna väldigt olika vissa ställen 17.30 andra ställen lite över 23. Norrmännen som kör bil som vildar i Sverige kör mera noga i Norge. Där är dom riktigt duktiga på att hålla hastighetsgränsen. Det är även så att polisen smyger i buskarna längst vägarna med Hastighetsmätare. På riktigt gömmer sig som om dom var med i en amerikansk film. Såg lite roligt ut när jag såg det.

Bild skörd från dagen

Agurk och kulturmjölk

Gurka i Norge heter Agurk vilket vi inhandlade idag. Vi handlade även en Norsk leverpastej. Jag tror min mamma köpte sådan en gång när jag var liten. Vi får se hur det smakar. Vi har även handlat kulturmjölk. Den mjölken är godare än vår svenska fil. Lite mera syrlig. Några bad har det inte blivit för Norrmännen, har inte förmågan att göra fina badplatser. I alla fall har inte jag hittat någon.

Frågan är om Vi nu gjort Norge för alltid eller är Norge ett ställe vi kommer att komma tillbaka till? Känner jag oss rätt så lär dom årliga resorna till Norrland vara över och förbi. Men Norge? Jag misstänker att det kan bli en och kanske till och med många resor dit igen. Kanske förstod jag inte riktigt skönheten i Ålesund. Det kan jag nog hoppa över för det var som vilken stad som helst. Puls stress och inget jag inte hade sett innan.

Men allt det där andra, alla fjell och alla får, kor som betade fritt på fjell och lågland. Nästan exotiskt i alla fall inget jag upplevt innan. Norge har vuxit i min bild av detta land.

Min bild av norrmän har ändrats.

Norrmännen har blivit helt andra människor för mig, än den bild jag hade av dom innan. Innan bilden är den vi får av dom, när dom bor på våra svenska campingar. När dom festar loss i Strömstad till påsk, tar för sig och inte vet vad kö är när dom shoppar i Sverige. När dom blåser fram på våra motorvägar som om dom tror att dom är på Autoban. Nej den bilden kanske fortfarande finns men, jag har sett en annan sida av dessa människor.

Den lite mera finare bilden, av de norska landsmännen.

Den bild och den sidan dom visar sig, ha i sitt egna land. Där är dom mera helt vanliga, mera ödmjuka och trevliga. Det är riktigt trevligt att se dom där på ”fjellet´´(tror det är så norrmännen stavar fjället.) med ryggsäcken och de fotriktiga kängorna. Dom är urtrevliga när man handlar i deras affärer. Glad och käcka kanske dom inte alltid är men, det låter i alla fall så när dom pratar med oss.

Nej jag är helt såld, jag tror till och med att jag fått en ny dröm. En dröm att bo där uppe till fjells, bland alla får som betar där utan stängsel. Gå på tur med varm choklad och en ostsmörgås, något man bara måste gö.

Nej nog för nu. Tack för ordet och tack för att du läser min blogg.

Har du sett vår Lvl^2 ? (obligatoriskt)


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook