Avslut och nybörjartider.


Idag var det inte en så där jätte tidigt morgon, men ändå tidig. Vaknade vid sex gick upp drack mitt kaffe och försökte vakna. Alla utan jag och katten sover.

Jobbade igår, en inte så lång dag men, långsam. Ändå såg jag till att ha saker att göra. Fixade lite i tvättstugan. Lagade mat, dukade fram lite extra fin för det var helg.
Jag tycker sådant är viktigt att duka inbjudande. Inte kostar det speciellt med ansträngning heller. Dessutom tycker jag det är roligt när klienterna uppskattar det. När dom säger men va fint du har gjort. Dom behöver inte säga det, jag tycker det är roligt att göra det, känner att sådant är viktigt.
Dom bor där hela tiden, jag är där på korta tider. Det är deras vardag, kan deras vardag lysas upp med lite dukat bord, är det en viktig saker för mig. Kan jag göra det lite extra bra med de små medel som att duka inbjudande, är jag nöjd. Jag fyllde på papper i våra pappershållare plockade med saker som jag brukar göra. Tiden gick långsamt, jag hade sådan värk i min kropp.

En eld i kaminen

Eftersom magen krånglar lite, åt jag inte tillsammans med ungdomarna utan väntade tills jag kom hem. Gick ner i källaren tände i kaminen skulle lägga mig i soffan för att kolla nyheter. Det var där jag somnade. Sov gott under hela tiden elden flyttade in i kaminen. Vaknade när den nästan brunnit ut. La in mera ved satt och hängde i soffan. Veden börjar ta slut. Vi behöver fylla på med ny ved. Vi har beställt av en kille men vet inte när vi kan få den.

Den där elden i kaminen är så rofyllt. Jag skulle kunna sitta där i timmar, titta in i elden som sprakar. Värmen blir så mjukt behaglig, den gör att jag mår så bra i min själ. Jag är så glad att vi äntligen slog till, satte in en kamin. Det är så härligt i en grå mulen dag att starta en brasa. Mysigt att sitta där och höra hur elden får veden att brinna. Ser framemot alla kvällar som ligger framför mig nu under hösten. Då när elden bor i kaminen. Måtte vi få ved snart.

Avsluten av årstider

Kanske beror denna nya kunskapen om årstidernas viktigheter för mig, på att sommaren uteblev i år. Kanske är det därför det är extra viktigt att ha avslutet och nybörjartiden nu. För att liksom sätta punkt för den förlorade sommaren.
Men är den förlorad? Vi gjorde ju saker. Vi var ju i Norge och upptäckte alla fina platser där. Vi har ju utnyttjat vår bil, sovit massor av nätter i husbilen.
Våren var fantastiskt lång och vacker. Även om jag inte badat så mycket i år så har jag ändå badat. Barnbarnen har lärt sig simma, Några dagar vid sjön har det varit. Redan under påsken kom kortbyxorna på. Känningarna och kortbyxor har används flitigt trotts väder och vind. Men visst vissa dagar har det varit lite kallt.

Min Amerikanska vän

Jag har en amerikans vän. En gång sa hon till mig att hon tyckte svensken var konstig. Dom går och fryser hela vintern för att det är kallt. När våren och sommaren kommer då fryser dom då med. För då plockar dom av sig alla kläder för att det är sommar, även om det är kallt. Jag är nog den där svensken i hennes tankar. Det var nog mig hon beskrev.

Nej nog mumlat av mig.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.