Heja heja våra JuniorKronor!!!


idag är det Creed i högtalaren. Länge sedan sist, jag lyssnade på dom. Just Creed är temat på tiden då jag träffade min make. Det blir mjukt i hjärtat av musiken och tiden då. Tiden är självklart mjuk nu med men då var den både mjuk och spännande fylld av nykärhetskänslor. Idag behöver vi nästan inte prata med varandra utan vet vad den andra ska säga. Vi tänker ofta samma. Vi har liksom på något sätt blivit ett men på olika sätt. Maken gör saker för mig för att han vet att jag uppskattar och förhoppningsvis gör jag även för maken.

Ryggont

Igår hade vi bestämt att han och äldsta hemmavarande sonen skulle sköta det där med ner-bärning av den stora faktiskt väldigt tunga tvn. Men vi fick allt hjälpa till alla här hemma. Lilltjejen var flyttledaren, maken storbäraren och jag och grabben bära tillsammans. Men det skulle jag inte gjort. Tror ryggen fått rejält med stryk nu. Har svårt att röra mig. När jag skulle vända på mig i sängen vaknade jag för att ryggen visade sig leva ett eget liv. Här bli att vara försiktig. Dumt av en snart gammal 59 årig tant med risk för diskbråck att lyfta en 80 kg tv ner för en källartrappa. Lyfta den med att endast böja ryggen.

Tappa tvn

En värmande dusch, trotts att jag gillar duscha kallt på morgonen. Det var vad det fick bli i dag. En het värmande dusch gjorde verkan fast med ä, i alla fall lite grann. Hur dum är inte jag. Men hade jag inte hjälpt till, tror jag dom stått där ännu och försökt få ner den. Allt handlade om att grabben var rädd för att tappa. Då fick jag gå dit för att om vi hade tappat så hade det blivit mitt fel. Det gjorde att vidundret gick ner i källaren till sist. 

Den tv bänk jag köpte var för liten för tv fast den var 1.80 cm. VI är dåliga på det där med att tänka efter innan. För tv bänken fick jag åka och hämta igår innan tv anlände. När dom plockat ihop den såg den rejäl ut, när tvn kom på blev den mera pluttig.

Vara Juniorkronor vann igår.

Det var känsla att sitta och kolla Hockeyn igår. I gatan vi behöver inte gå på Hockey live längre det kändes som att man var där. Men pluset att man fick höra snacket som alltid saknas i live spelningar. Idag håller väl vi alla tummar för våra juniorkronor? Vi kan ta USA, vi får bara få övertaget och inte bli fega när vi har gjort mål. Vi måste spela tufft så dom lär sig vart skåpet ska stå. En helkväll med Hockey ser jag framåt. Igår kollade vi både Juniorkronorna och De Finländska lejonen. Så synd att dom förlorade mot USA. Hade varit kul om vi hade mött finnarna. Men så är det, ibland är det näst bäst.

Ojdå idag blev det hockey snack fast på mitt vis. Har det hänt innan? Vet inte, den här bloggen är så gammal så jag minns inte vad jag har skrivit i den. Ett inlägg visade det sig att jag skrivit när jag sökte på bloggen.  Denna helgen är det födelsedag och det är min födelsedag vi firar. Jag tänker att jag ska bjuda på smörgåstårta till stora sonens önskan. Dom bjöd på det när min svärdotter fyllde år och då vart det guda gott. Men denna gången blir det så som jag brukar göra den. Så som jag lärde mig när jag gick i restaurangskolan. Så som jag alltid har gjort. Varför förnya mig? Dumt att överge ett vinnande koncept.

Nu kör vi dyr-el igen.

Nej idag blir det inte mera skrivet av mig. Elen på uppgång igen. 2kr kwh. Nu får vi börja tänka efter igen när vi kör tvättar mm. Men jag ska inte klaga tycker vi haft helt okej räkningar även i vintras. Kanske beror det på att jag var mera snål och tänkte efter när jag tvättade, körde disken mm. Dags att börja med att snåla igen. Snåla på elen.

Ha en fin dag. Ta hand om dig och det som är du i dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.