Lilltjejen blir stor: En glittrande framtid väntar


Från grundskola till bal: En resa full av överraskningar

Det är en magisk tid i våra liv. Min lilla tjej, som snart inte är så liten längre, står inför en av de största milstolparna: slutet av grundskolan. Med bara några dagar kvar, börjar vi förberedelserna inför balen – en kväll som kommer att lysa upp hennes minnen för alltid.

Jakten på den perfekta balklänningen

Eftermiddagen bar oss till Vänersborg i jakt på den perfekta balklänningen. Men butiken vi hamnade i kändes mer ”tant.se” än glittrande baldröm. En sådan butik är inte rätt för en tjej som precis avslutar nian! Så vi styrde kosan mot Överby istället, där vi hittade vad vi sökte.

Drömklänningen från Bikbok

Bikbok blev vår räddare i nöden. Där, mitt bland hyllorna, hittade vi den perfekta klänningen. Tillsammans med ett par svarta höga klackar var looken komplett. Hon kommer att se ut som en dröm när hon går på balen, så vacker att det nästan gör ont i hjärtat.

Ser kanske inte så mycket ut så men på kroppen gjorde den sig.
Skorna var överkomliga i priset. Dom passade så bra till klänningen.

En ny tid jämfört med förr

När jag tänker tillbaka på min egen tid i grundskolan, minns jag att det inte fanns någon bal. Det var mer ”tack och hej” och vidare till nästa kapitel. Men tiderna förändras, och nu står hon där, med hela livet framför sig. Tre år på gymnasiet väntar, följt av vuxenlivets alla äventyr. Jag är säker på att det kommer att gå fantastiskt för henne. Kärlekar kommer och går, skolan tar sin tid, men en dag står hon där med ett jobb, en lägenhet och en ljus framtid.

En nostalgisk tillbakablick

Jag kan inte låta bli att reflektera över min egen ungdom. Det var en tid fylld av enkelhet, men också av komplexa känslor. Inga lån eller skulder, men en ständig kamp för att passa in. Rätt kläder, rätt frisyr, den senaste musiken – allt var viktigt. Helgerna var en ständig jakt på nästa stora händelse.

Livet idag: En annorlunda frihet

Nu, när jag sitter här och ser tillbaka, inser jag hur skönt det är att den tiden är förbi. Jag lever ett liv fyllt av kärlek, där jag inte längre bryr mig om de senaste klädtrenderna eller frisyrerna. Mitt långa hår är oftast uppsatt i en enkel tofs, och jag har tillräckligt med pengar för att unna mig det jag vill ha. Jag har ett roligt och givande jobb, och om några år planerar jag att bli ”tidsmiljonär” – som en klok kollega en gång uttryckte det.

Tidsmiljonär: En framtid full av möjligheter

Tanken på att ha alla dagar helt lediga, utan att behöva passa tider, är som musik i mina öron. En framtid där jag kan göra vad jag vill, när jag vill. Och även om det ibland finns tider att passa, så har jag all tid i världen. Att vara tidsmiljonär är en dröm som snart blir verklighet.

Är hon den sista som i den här familjen går ut Nian? Maken har bestämt att det är så men jag är inte lika säker. Skulle vara kul att ta hand om ett barn till. Få äran att hjälpa en liten trasdocka till en trygg uppväxt.

Slutsats

Framtiden är ljus både för min dotter och för mig. Vi står båda inför nya äventyr och möjligheter. Hon med sitt unga liv och jag med mina drömmar om frihet. Tillsammans ser vi fram emot det som kommer med öppna hjärtan och sinnen.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.