Morgonrutiner och Tygservetternas Miljöpåverkan


Sitter nu här i soffan och njuter av morgonlugnet. Maken sover fortfarande, men jag har redan varit uppe ett tag. Första koppen kaffe är avnjuten, och jag har vikt in lite tvätt samt kört igång de sista maskinerna. Nu hänger den sista tvätten på tork, och vi har återigen rena vardagsservetter på bordet.

Miljöfördelar med Tygservetter

Jag har använt tygservetter i två eller tre år nu, och de har definitivt gått med vinst för miljön. Tygservetter kräver initialt lite mer resurser vid tillverkningen än engångsservetter, men eftersom de används om och om igen, minskar den totala miljöpåverkan markant över tid. Dessutom bidrar det till att minska avfallet, vilket är en viktig faktor för en hållbar livsstil. Enligt studier kan övergången till tygservetter minska ditt avfall med upp till 40% .

Den enda gången jag fortfarande använder engångsservetter är när vi är i husbilen. Men nu funderar jag på att även byta till tygservetter där. Det känns som nästa naturliga steg mot ett ännu mer hållbart liv.

Husbilsresa till Askim

Idag ska vi ta en tur med husbilen ner till Göteborg och campa på Askim. Som göteborgare har jag aldrig tidigare campat där, bara trängts med alla andra på somrarna. Att bada på Askim innebär att man måste vara ute i god tid för att få en bra plats. Men idag behöver vi inte oroa oss för det – campingplatsen ger oss vår egen yta.

Vinden blåser utomhus och rör runt i träden, men solen skiner och det verkar bli en fin dag. Kanske kan jag få lite sol, om jag har tur. Annars blir det mys i husbilen med en film, medan maken är ute och fotograferar sina hästar.

Kort Helg med Husbilen

Detta är en kort helg för mig, eftersom jag jobbade igår och ska jobba redan på måndag igen. Nästa helg är en jobbhelg, så denna helg är verkligen värdefull. Jobbkläderna hänger redan på tork, och jag är redo för nästa arbetsvecka, trots att vi ändå ska iväg med vår husbil, LVL^2, som vi kallar den.

Badkläderna ligger redo på vardagsrumsbordet, och makens kamera är också packad. Det är skönt när allt är förberett i husbilen så att vi slipper packa i sista minuten. Snart är det bara att starta motorn och ge sig av.

Dags att Ge Sig Av

Nu ska den sista maskinen tvätt hängas upp, och sedan är mina morgonbestyr avklarade. Därefter är jag redo att åka. Önskar er alla en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu går att leva i.

Rekommenderade länkar

  • #miljövänligt
  • #hållbarhet
  • #tygservetter
  • #husbilsliv
  • #Askimgöteborg
  • #campingliv


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.