ADHD awareness WEEK Sweden 2010

En kvinna ringde mig igår, ampoule hon ville prata om en ny kampanj som inte är så ny  i USA. Men  här i Sverige är det´, generic även i Danmark om jag inte missminner mig.

Välkommen till ADHD Awareness.se image
Vi finns för att skapa förståelse för ADHD. Som initiativtagare till den årliga ADHD Awareness Week Sweden, remedy vill vi låta människor få chansen att landet runt genom lokala aktiviteter, skapa en förståelse och visa alla de positiva möjligheterna som finns med ADHD. .

 

 

Vi börjar bli många nu, för några år sedan kände jag mig så ensam. Idag  får jag kraft till att orka en dag till, för jag vet att vi är många där ute som vill hjälpa till med att:

förändra fördomar,

attityder

och rädslor.

Allt detta  försvinner när vi låter kunskaper flytta in, när vi låter andra människor få vara så som de är, när vi möter våran egen rädsla för olikheter och vågar se att rädslan står för okunskap.  Rädslor är  sådana att, då vi låter dessa visa sig, när vi låter andra människor veta om att vi inte förstår , vi inte vet och att vi är rädda. Det är då rädslorna försvinner, en människa som är rädd är inte en människa jag skulle trycka till  ännu mera, utan henne vill jag leda framåt hjälpa henne över  hennes rädsla, genom att hålla henne i handen.  Jag tror det är så vi måste  göra, för att förändra  attityder, Jag måste själv, som faktiskt har  ADHD sluta att skämmas, måste själv våga gå ut och möta attityder genom att vara mig själv.  Psykisk (h)älsa är något  som berör oss alla!

(H)järnkoll  det kunskap-höjande projektet som just nu är till för att förändra ge kunskap om psykisk (H)älsa.  Vi är ganska många ambassadörer nu. Om du vill veta mera  om (H)järnkoll och vad man kan ha en Attityduppdrags ambassadör till så gå till

 (H)järnkoll  och läs vidare.

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook