Hälsovinster i vinterbad. Duse Udde.

Yes, här sitter jag och dricker mitt kaffe. Andra koppen redan. Öppnade takluckan på Lvl^ och himlen visar sig vara ljust blå idag. Kan dagen starta bättre? Hmm, jo kanske lite. Hade inte behövt det där sista vinet igår som idag sitter i formen av huvudvärk…. Nepp inte det minsta synd om mig. Borde ha lärt mig vid det här laget. Lärt mig att det är två glas vin som är alldeles tillräckligt. Nåja det går över. Duse Udde är en fin camping som är riktigt värt att besöka. Jag kanske inte rekommenderar ställplatserna som finns här. Men platserna nere vid sjön är fina. Service husen är fina och hela Campingen är gemytligt i sin omgivning. Sjön ligger så vackert att jag borde tagit med penslar och mina färger.

Vägen till Duse Udde var jätte vacker.

Igår var det en herre som provade sin våtdräkt i sjön. Han var en riktig fegis i sjön. Det tog lång tid för honom att gå ner i vattnet och när han väl doppat sig så var han snabbt uppe igen. Kunde han så kunde jag.

Där och då bestämde jag mig för att nää här får man visa attityd, visa hur man går ner och badar när det är kallt i vattnet. På med badkläder och ner till sjön med bestämda steg. Ner i vattnet med ännu mer bestämda steg. Stå och hara mig i några minuter och sedan dopp. Kallt? Jo lite kallt va det men, det var 15 grader så det gick allt att ligga i en stund och njuta. När jag tyckte att det räckte så ångrade jag mig, gick ner och doppade mig en gång till sedan gick jag upp. Gick in i husbilen bytte om till kläder igen. Asså, känslan i kroppen efteråt. Så härlig, Helt varm i kroppen efter badet, klara tankar. Jag tänker allt att det får bli ett bad idag med. Mitten av september och 15 grader i vattnet gör mig inte till vinterbadare. Men jag har en vän som sagt till mig att det är bara att inte sluta bada. Vem vet kanske blir jag den där vinterbadaren i år. Den där vinterbadaren som jag vill vara. Det ska vara så många hälsovinster med det där med att bada året om. Tydligen måste man bada tre gånger i veckan för att få till dom där hälsovinsterna.

På tal om hälsovinster. 7,2 kg vikt minskning. Det funkar det där med WW viktväktarna. Klicka på länken och anmäl dig. Det fungerar och både jag och kroppen mår så mycket bättre.

När jag och sonen, hans fru gått ner 50 kg tillsammans då får det firas på något sätt. När jag gått ner 10 kg då blir det nya kläder i en ny storlek. I gatan det fungerar.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen bor här i morgon. Just nu, gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook