Drömmar är drömmar. Men en dröm kan bli en framtid.


God morgon, idag började morgonen bra. En bra dag på många sätt. Jag kom upp i tid. Hann dricka kaffe och sticka på en halsduk, jag gör till ett av mina barnbarn. När tiden blev till av färd för bad blev det en god känsla i kroppen.

Idag var det kallt men härligt. Idag kom jag på en sak, som gör att jag gör det där badet. Det som gör att jag gör badet, är kvinnorna som också badar. Jag vill träffa dom. Jag vill bada tillsammans med de andra kvinnorna. Det här en händelse varje dag, jag gärna delar med mina badsystrar. Vi träffas inte länge, vi pratar kanske inte så jätte mycket. Men vi badar. Vi ojar oss för kylan och sedan faktiskt njuter vi, av de där minuterna som vi badar. En bra morgonrutin, har det där badet blivit. När jag kommer hem så är jag så härligt vaken, pigg och uppfriskad i kroppen. Himlen var grå, några dropper regn men ändå så stod jag där. Jag andades, tog steg och sedan täckte min kropp med vatten. Dagens bild visst ser det inbjudande ut.

Gårdagens bad blev i Skärhamn. Där fanns det tyvärr ett par riktigt vidriga brännmaneter så badet blev Två snabba dopp.

Igår när jag kom hem, satt jag och maken och pratade om den där butiken som jag kanske kan ta över. Det hade varit så kul, Jag som älskar garner, hälsokost och dofter av cederträd. Tänk att få gå runt där, hjälpa kunder med sin köp. Jag vill, jag vill jag vill… Maken kollade bolagsverkets årsredovisningar som var på företaget. Hm sådant fattar jag inte ett dyft av. Men jag har världens bästa revisor som kan sådant, han får kolla om det kan bli så att jag kan ta hand om butiken. Vill ju att det ska gå runt, att man kan ta ut en lön. behöver inte vara massor av lön. Men ändå en lön så att jag kan bidra med min del i vårt gemensamma här hemma. Jag hoppas, så att det gör ont i kroppen på mig.

Nu är jag helt sämst på det där med bokföring och sådant. Det får dom som kan göra, hjälpa mig med. Jag är bra på andra saker. Men vilken dröm, få möjlighet att hjälpa kunder att hitta rätt produkter. Få vara i miljön där. Ägaren sa att du kan glömma att ta semester på sommaren, inga problem tänker jag. Jag kan ta semester andra tider. Vi brukar ju åkta till Norrland, inte för att sola och bada precis utan mera för att se den storslagna naturen. Kan ju till och med vara så att semester, inte ens kommer att behövas. Kan vara att den där lilla butiken kommer att ge mig så mycket kraft att det räcker så.

Har redan nu börjat att tänka på utveckling. Internet, internet ett måste, det finns inte idag som det skulle kunna vara.

Jag tänker få plats med lite konstnärsmaterial, Att måla är friskvård. Jag tänker att jag gör en månadstavla varje månad. En ny tavla varje månad, kommer att vara någonstans i butiken. Jag vet inte om den kommer att vara till salu. Eller om det kommer att vara en present till den som kommer in, en viss dag på veckan.

Dofter, renande och rogivande dofter som bo i butiken. Jag tänker erbjuda hudvårdsutbildningar. Olika sorters Tea, dagens Tea, ta hand om dig själv vård.

Du ska alltid som kund känna att du är viktig. Hälsan själv ska bo i butiken. Det ska vara mysigt att komma in, det ska finnas en kopp tea till dig som vill ha, så att du i lugn och ro kan njuta av tea. Under din stund, när du går runt och botaniserar i alla de olika rummen.

Jag ska alltid ha tid, till min kund. Det ska vara en upplevelse att komma in i min butik. En veckobonus kommer det att finnas. Du ska alltid få med dig något extra, för att du som kund handlar hos mig. Du ska känna dig välkommen, känna energi och må bra. Du ska vilja komma tillbaka alltid. Det här kan bli hur stort som helst, känner jag.

Nu väntar jag bara på vad revisorn, säger om resultaträkningen. Jag hoppas och vill. Gud så spännande. Idag ska jag flyta på vågorna, av det som bor i min dröm. Gör en fantastisk dag idag. Du har förmågan och det handlar om val.

Lev idag just nu, just nu bor jag i drömmarnas land. Just nu vill och kan jag. Igår bor inte här, morgondagen kommer först i morgon. Det jag gör idag kommer att vara en skörd i framtiden. Framtiden visst låter det spännande.

Carina Ikonen Nilsson
, ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.