Den 13 dec och luciafirande i badet.

Mitt första Luciafirande i att bada. Självklart fick det bli lite glitter på mössan. Det hade mina badsystrar också. Lite glitter alltså. En av mina badsystrar hade valt att ta på den fina luciakronan. Jag hade helt missat att vi skulle gå i tåg, ner i vattnet. Jag var redan i badet, när dom kom för att doppa sina kroppar. Innan badet blev det att hacka bort lite is, så att vi kunde gå i. När jag gick ner till vattnet såg det inte ut som att det var is. Till min besvikelse vart det en tunn skiva av is. Inte så svårt att hacka bort. Men när man står där i vattnet och försöker få bort isen, hinner man bli riktigt kall om fötterna.

När jag hade doppat mig, kom det fina luciatåget sjungande ner i vattnet. Min mentor hon filmade det lilla tåget. Jag tror vi var 8 eller så var vi till och med 10 st, som badade idag. Efter badet bjöds det på glögg, någon hade bakat bullar med saffran i. Där till fanns det pepparkakor. Idag fick det bli lite poäng på bara glöggen för bakverken vart det gluten i. Gluten äter inte jag. Nu är inte jag så ledsen över det. Inte alls ledsen faktiskt för då slipper jag lägga till poäng på WW. Denna veckan har det varit svårt med poäng och WW. Det har varit en fika på stan, middag ute och fika vid badet, fredagsmyset som blev i fredags vart brieost, vilket jag älskar. där bodde det massvis med poäng. Men trotts allt gott som varit i veckan så har jag lyckats hålla mig inom min veckobonus. Den brukar jag inte använda men fått ta till denna vecka. Kommer nog inte bli något minus på vägen denna vägning.

Men åter till mitt bad i morse. Kallt riktigt kallt, den här kylan har jag inte upplevt innan. Kanske sitter det något i kroppen, som inte ska vara där. 0,8 grader var det i vattnet. 0,5 på land. Värre än så har jag badat i. Men idag vart det som kylan flyttade in, på ställen i kroppen som gjorde ont. Nåja, jag gjorde det och jag har för första gången i livet, firat Lucia med att bada i sjön. Denna milda morgon med ett grått dis över naturen vid sjön. Lucia den 13 dec 2021, firades Lucia med ett kallt bad i sjön.

Ett nytt bad-minne att minnas. Tänk jag känner att jag är i mål, jag gjorde det som jag förutsatte mig, att göra. Jag klarade det. Idag vart det inga besökare på campingen, utan det var bara vi badsystrar som var besökare där. Då iförd bad skor, vantar och mössor med glitter på samt en som hade luciakrona på. Badande i sjön, sjungs det Lusse lille, Lusse lille 11 nätter före Jul. Jag som brukar väcka upp barnen här hemma med Lucia fika innan sju på morgonen, har brutit traditionen. Lillsonen åkte till jobbet redan innan fem. Själv stod jag och hängde upp tvätt runt sju, för att sedan packa ihop bad saker för att åka till sjön. Ur led är tiden, ur led är våra traditioner.

En dag att minnas, en morgon som kommer bo bland mina minnen. Idag blir det jobb igen. Jour jobb så imorgon blir jag utan bad. Det får gå det med. Ha en fin dag! Ta hand om dig och din Lucia dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu, som Ledin sjöng en gång för länge sedan.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook