Acceptera Ibland är det bara det som får bli så.


Ibland skäms jag för att vara Svensk. Fast det gör jag inte men, jag skäms för hur folk uttalar sig i media. Igår var det någon som sa något, om att dom som kom från Syrien inte var flyktingar, utan dom kom av ekonomiska själ. Nu minsann hade vi riktiga flyktingar, det hade vi inte då när dom kom 2015. Dom som kom från Afghanistan och Syrien. Men nu, nu när dom kommer från Ukraina, då var dom riktiga flyktingar. Jag tänker inte lägga mera energi på det än det här. Vill bara berätta att jag skäms, att jag tycker uttalandet var plumpt och visar på okunskap. Ingen annan är mera värd, än någon annan. Vi är människor och det är människor oavsett vilket land man kommer ifrån. Jag tror inte någon skulle lämna sitt land för att det finns lite bidrag i detta land. Är man så okunnig, behöver man inte uttala sig. Framför allt inte i TV.

Jag har igen badat, isen hade igen lagt sig på vattnet. Det fick bli spade, för att komma ner i vattnet. Idag var vi fyra systrar som badade. Glömde helt av att ta kort idag, glömde av att jag har en termometer för att mäta temp på vattnet. Idag fick vi nöja oss med att vattnet var kyligt. Det får duga.

På vägen till badet blev det en vacker syn, massor av svanar som flög på himlen. Ett hav av svanar som liknade en himlen, av glittrande diamanter. Kyliga vattnet tog bort värken, för ett kortare slag. Nu sitter den där igen. Det borde ha blivit bättre nu, lite bättre i alla fall. Sömnen var inte alls lika bra i natt, som den var igår. Gilla läget känslor i dag.. eller inte ens gilla, bara acceptera känslor.

Acceptera att dom finns där, försöka stå ut med att dom bor där. Det får räcka för idag. Men oavsett om badet är bra för höften, eller inte så för det med sig en massa härliga andra känslor som bor i seger, vinster, välbefinnande, mjuka tankar och energi. Den där förmåga att andas lugnt, som gör att kroppen inte fryser så efter badet. Är en förmåga jag lärt mig av badandet. Att se och uppleva naturen just nu lika så. Nej idag är det en dag av att bara acceptera och inte lägga någon kraft på att gilla läget. Acceptera läget och vara här och nu får bli mottot idag. Ta hand om det som är jag, i mig.

Ha en fin dag, Lev idag just nu, igår finns inte här längre. Morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson.
, ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.