Våren kommer allt närmare.

Is börjar ge med sig, isen kommer snart vara ett trevligt minne, som vi badsystrar slipper slåss mot. Okej, det var en dröm men, lite verklighet, gårdagens väder hade gjort lite lättare för oss att bada idag. Idag var vi många badsystrar som badade. En som precis hade kommit hem från värmen och solen en som hade varit på spa i helgen. Badsystern som hade varit i de varmare breddgraderna, hade en härligt fin solbränna. Tänka sig snart är vi där igen, snart är våra skinn lite mera bruna än den blekhet som bor på kroppen idag. Alltså jag måste säga att jag längtar.

En badsyster tipsade om min tes, att värk försvinner i kyla. Hon pratade om att idrottsmän som fått en skada, kyler ner skadan när den är ett faktum. Jag känner mig säkrare, i mina tankar om just detta. Idag är den värk som fanns igår mera human, mera gilla läget. Kanske är det så att de månader jag innan haft utan värk, gör att värken som finns nu känns mera. Min rädsla börjar bli mindre, kanske kanske kan jag nå stadiet som var innan höften spökade sig vild. Jag vill det i alla fall.

Jag åkte tillsammans med en av mina badsystrar idag. Jag körde bilen hem till henne och ställde min bil där. Sedan åkte vi i hennes bil. Någon dl mindre diesel blev det i alla fall. Vill inte ge upp mitt bad igen. Det ska inte bli att ge upp det, för att dieseln är så fasligt dyr då får jag dra in på något annat i stället.

Jag har börjat bli mera medveten om el och elpriser, Min make kallar mig dumsnål. Jag kallar mig livsnjutare. Jag har börjat hoppa över att diska i diskmaskinen, av helt fri vilja. Men en tanke om att någon el sparar jag säkerligen. Men nu är det mera njutning, i just diskandet. Konstigt men faktiskt så är det njutbart, att stå där i diskbaljan. Diska disken för hand. En stund av stillhet, där jag bara diskar. Låter diskvattnet värma mina händer. Tio minuter av stillhet, tio minuter av att vara i medveten närvaro.

Jag som varit den som velat ha diskmaskinen. Diskmaskinen vi haft i hur många år som helst. Nu plockar jag ur den, ställer disken på diskbänken och börjar att diska. Nå ja har inte räknat på det där med om jag sparar pengar, på att diska förhand. Men jag tjänar några minuter i min strävan, av att leva i nuet. Oj då, här blev det skrivet ett inlägg om att njuta av att diska för hand. Hur konstig har jag inte blivit. Behöver jag söka hjälp för det här kanske. Nää jag tror inte det, det gör mig en tjänst, det där med disken. Det gör att jag får några minuter i stillhet. Tänker att det är mera miljövänligt också för den delen. Men bara en tanke, fast det tåls att undersökas. Och jag undersökte, vart inget sparande på el, men på diskmedel, miljö hmm. Hur ska jag nu försvara mitt handdiskande? Jo, för att vara mera här och nu.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu!

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook