Energismart eller är jag bara snål?

Jag är så lycklig, för idag blev det en hårtvätt i sjön. Kanske är det den sista hårtvätten i sjön för i år. 15.6 grader var det i vattnet. Svårt att doppa sig idag, det tog tid att få ner kroppen i vattnet. Det vart ännu kallare när jag skulle doppa ner huvudet i sjön. Men så härligt. När jag tvättat håret, simmade jag några meter kanske 100, vet inte exakt. Efter simningen blev det att tvåla in sig och skölja av duschkrämen. Eftersom jag redan blött ner håret, kunde jag ligga där och flyta fritt en stund och titta på himlen. Härligt, vilken fantastisk morgon det blev där vid sjön. En av mina badsystrar hade med sig en liten valp. Han vart så söt, helt svart, glad och lekfull. Allt skulle smakas på, precis som små barn. Solen förgyllde våran morgon. Allt glimmade som ny putsat silver och guld. Ett härligt sätt att börja morgonen på, det där med att bad träffa mina badsystrar och sedan åka hem för att göra morgonen här hemma.

Det där med en app till diskmaskinen var bra, tyckte jag då vi köpte diskmaskinen. Men det vill ju till att den fungerar. Det gjorde den inte i natt, när jag vaknade vid 3, vart det inte någon rörelse i maskinen och den sa stäng luckan. Luckan var stängd, jag fick allt trycka på knappen för att den skulle fungera. Hm är nog vi som är novis, men funkade gjorde det inte.

Igår när jag börjat dagen så klimatsmart som jag gjorde. Valde jag att fortsätta klimathjälpandet, resten av dagen. Jag tog med mig grovsopor till återvinningen på min promenad. Hade med mig ryggsäck, för att inhandla lite mat till middagen vi skulle ha. Körde inte massa onödiga lampor, var energismat när jag lagade mat. Men nu har jag börjat fundera, på det där med spisen. Går den att göra mera energisnål än idag. Finns säkerligen bättre spisar, än den vi har. Nu är den kanske inte så gammal, tror det är 6 år gammal. Så det vore slöseri med att byta ut den. Men den drar säkerligen mera ström, än det som finns på marknaden idag. Hjälp!!! Jag tror jag nördar in på energisnålhet, just nu. Maken skickade en sida från Telge energi priser under dagen. Den går jag in och tittar på, för att ha koll när jag kan använda billig el. Är det här miljötänk eller är jag bara helt enkelt snål? Fast det ena utesluter inte det andra, kanske är jag istället energismart. Jag bidrar till att inte slösa på elen, i vårt land. Även om jag kanske inte tjänar en hacka, blir det i alla fall mindre att betala, än om jag inte hade lite koll när sedan räkningen kommer.

Hösten är här nu gäller det att bo in sig i hösten. Idag vid sjön pratade vi Canada gäss, hur dom sa farväl förra året. Då lite senare på hösten. Det verkar som dom flyttade tidigt i år, för det är tomt på gäss vid sjön. Eller så har dom inte kommit sig för att flytta ännu och är kvar där dom satte bo i år. Jag vill ha en sådan där sista hälsning av gässen i år, precis som vi fick förra året. Vi får se om det blir så eller om de redan har flyttat.

Ha en härligt fin dag, var energismart är ett tips som du inte bad om.

Lev idag just nu, igår finns inte här. Igår är historia och morgondagen den är framtiden. Just nu kan vi göra något åt. Just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook