En sista tur på semestern.

Då var det en ny dag till. En helt ny dag att vakna till. Kaffet är gjort i husbilen och bilen bor i Ulricehamn just nu. Vi skulle köpa glutenfritt bröd. Igår satt vi utanför bilen och njöt av solen som bodde på himlen. En ovanlig kväll. Njuta av solen. Det var länge sedan. När myggen kom gick vi in i bilen.

På vägen till Ulricehamn stannade vi i Trollhättan, för att kolla in en husbuss. Tyvärr hade den inga stödben, den var kanske lite liten. Men det är väl det som är grejen med husbil. Lite mysig och smart. Smart var den massor av utrymme där man skulle kunna packa in sina saker. Nej vi ska inte köpa ny husbil igen. Nej säger hela jag, maken han pratar ett annat språk och förstår inte mina ord. Men man kan titta se vad som finns. Se vad vi ska leta efter till sedan när vi bor i bilen.

Ser ni vad jag försöker göra just nu? Jag försöker prata sans med mig själv. Den va jätte fin. Men man kan inte köpa husbil en gång om halvåret. Vi har en helt grymt bra bil, den har passat perfekt under denna säsong. Men jo den var fin, fanns många sitt platser och det var en Adria. Jag gillar Adria. Jo, men jag ska sansa mig. Försöka prata maken till sans. Vi ska se, undersöka och klura. Vikten på bilen var bra. 1200 kg att packa. då kan man köra med full tank med både vatten och diesel. Vi har bra vikt i den här bilen med. Har 200 kg som är o-packat.

Sista helgen denna semester. Sista helgen sedan är allt som vanligt igen. Rutinen ska till igen, fast nu kommer det vara en liten annorlunda rutin. Lillgrabben har slutat skolan och ska jobba. Bara lillflickan som ska traska iväg till skolan. Vi andra har våra jobb. Nu blir det som vanligt igen. Nu är det varannan helg åkning i någon månad, sedan får bilen stå.

Känns lite sorgligt, lite som ett avslut. Ett avsked från det vi tycker om att göra. Men nu ska det bli andra saker som ska vara rutin. Sjukgymnastiken ska börja igen. Jag ska försöka få till mina bad igen. Jag ska försöka hushålla med den energi jag har. Ved ska bäras in i källaren, för att eldas i kaminen. Mina blogg inlägg kommer att skrivas i källaren, med en sprakande eld bredvid. Skulle vi bo i bilen, har vi ingen kamin som sprakar. Något som jag skulle sakna. Då får vi åka hem till dottern så kan jag elda i hennes kamin. Det gjorde jag ibland, innan vi satte in en egen kamin.

Myntet har alltid två sidor. Båda behövs kanske för att bli till en helhet. Nog för nu…
Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu sitter jag med fötterna i soffan, har datorn i knät i Ulricehamn. Det är två lediga dagar. Ikväll ska vi se Nationalteatern på Trädgården.
Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook