Ibland är det att bestämma sig

En fantastiskt dag har det varit hittills. Det var inte helt säkert att det skulle bli så. När jag vaknade i morse hade alla tankar om bad lagt sig. Dom tänkte jag igår när jag skulle somna. I morse när det var mörkt ute kände jag annorlunda och ville inte alls bada eller gå till gymmet. Satt här och på riktigt kände efter om jag nog inte var sjuk eller något. Lust till att ge mig av och kyla ner kroppen i 6 gradigt vatten var inte alls lockande. Hade tankar om att smita ner i källaren och duscha varmt.

Men nej, jag var så bestämd igår. Får inte ge upp, nu när jag igen börjat. Det måste bli bad, kom det en röst som sa till mig inifrån. Ge inte upp, du tycker det är skönt. Okej svarade jag rösten jag åker till badet men struntar i träningen. Sagt och bestämt så tog jag min badpåse och gav mig av.

Vägen till sjön var grå och mulen. Inte så lockande. Fick gasa på en del, för tiden var knapp. Väl vid sjön hade mina badsystrar redan anlänt. Förutom en syster som jag inte sett på väldigt länge. Hon kom några meter bakom mig. Min badsyster även mentor i detta med vinterbad, berättade att hon inte badat sedan det var 18 grader i vattnet. Modigt som bara den, att börja igen då, tycker jag. Jag svarade henne och erkände att jag själv även haft ett uppehåll men, badade sist när det var 14 grader. Berättade att detta är bad tre sedan det var under 14 grader. Nu är det runt sju åtta grader.

På med badskor, av med morgonrocken. Ner dom där meterna ner till sjön, bara se till att traska ut. Inte sjåpa sig! Utan ta stegen bara, hörde jag min bestämda kvinna inom mig, säga. När vattnat nådde magen, svek modet mig och jag funderade någon sekund om jag skulle gå upp. Men jag tog dom sista stegen ut i sjön, visp så vart axlarna under vattnet.
Känslan idag var och är obeskrivlig. Men det gråa vädret som jag såg på väg till sjön, var inte lika grå. Allt runt omkring sjön, blev vackert. Trädtopparna, himlen och allt i den bild som är där, blev vackert mjukt och härligt att beskåda. Naturen Är Vacker nu. Men det behövs sättas till ett bad, för att se det vackra. Det var inte sju, åtta grader i vattnet utan det hade sjunkit ner till 6,6 grader.

Upp ut vattnet och in i badstugan, för att ta på morgonrocken igen. Där och då var fortfarande tanken att hoppa träningen. Hela vägen hem var tanken att inte träna. Väl hemma, då såg jag att klockan knappt var halv nio. Hm. funderade en sekund och bestämde mig. Har dagen nu börjat så bra, då får den inte ta slut redan nu. På med träningskläder och iväg till gymmet. Cyklade tio minuter lyfte tyngder i 30 och avslutade med 19 minuter rodd, i ett snabbt tempo. Gav mig av hem för att äta frukost. Hemma passade jag på att hänga upp all tvätt som låg i maskinerna, innan frukosten. Ladda två nya tvättar för att sedan göra ordning lite att äta.

Jo redan nu har dagen varit aktiv. Är inne på de två sista maskinerna med tvätt. plockat fram middagsmat och duschen är klar för denna gång. Ska till byn här hemma och inhandla lite, på apoteket. Idag ska jag bjuda familjen på Köttfärspaj. Lär ligga helt pall, innan kvällen kommer. Men idag känner jag mig stolt över min dag. Har verkligen tagit hand om timmarna här hemma, gett mig själv den bästa starten på dagen. Både bad och träning. Tagit hand om tvätten och gjort andra nyttigheter här hemma. En aktivt härligt dag idag. Den hade kunnat sett annorlunda ut. Ibland gör den det. Men det känns som jag är på g igen. Känner i hela kroppen att jag tar hand om mig själv på det bästa sättet just nu. Se där nu har jag även fått till lite skrivande. Även det gör att må-bra känslorna simmar på i kroppen.

Hur tar du hand om dig på bästa sätt? Vad ger dig energi och vad innehåller dina egentider?

Tack för att du tar dig tid att läsa mina inlägg.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Det gäller alltid.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook