Förkylningstider och Rensning i Hemmet


Äntligen är förkylningstiderna här igen! Not!!! Förra fredagen kände jag mig glad över att ha klarat mig från sjukdom. hade bara feber på fredagen som var borta på lördagen. Men som det ofta är, var det bara en förkänsla. Hela familjen har drabbats av förkylningen, och maken har varit sjuk i en vecka.

I förrgår frös jag plötsligt när jag besökte badet och trodde att det berodde på vattnet. Tyvärr insåg jag senare att jag hade fått feber. Natten förde med sig klåda i halsen, och när jag vaknade igår morgon hade febern tagit över. Efter att ha tagit två alvedon hoppade jag över badet och ägnade dagen åt att bekämpa febern. Huvudvärken och smärtan i musklerna gjorde det hela ännu värre, men jag hoppas verkligen att det värsta nu är över.

Rensning av Hemmet

Trots sjukdom fick maken en energikick och började rensa källaren – ett rum som ska bli både källarförvaring och mitt målarrum. Han slet som en galning! Resultatet? Jag har nu en inspirerande målarhörna på cirka 12 kvm där alla mina färger, ritsaker och staffli är lättillgängliga. jag hittade till att jag hade nästan ett tjugotal ritblock och en mängd oanvända penslar som nu alla har ett hem.

Bastun har också fått en makeover och är nu mycket mer inbjudande. Här planerar vi att skapa en mini-ICA. Jag skulle vilja ha med en extra kyl och frys. Maken troligen inte går med på den idén.

Kontoret har blivit mer lugnt och organiserat, vilket också gör det möjligt att träna där om jag är på humör. Jag ser fram emot att hänga upp mina teckningar på väggarna för att ge rummet mer liv.

Saker att Sälja

Under rensningen hittade vi ett oanvänt förtält till husbilar. inte ens förpackningen är öppnad. Det kostar runt 14 000 kronor ny, men vi planerar att sälja det för cirka 4 000 kronor. Om någon är intresserad, skicka ett mail! Köparen står för frakten.

Jag har också två hushållsassistent, vilket känns som överkurs. Den ena är en robust modell med alla tillbehör och kostar ungefär 4 000-5 000 kronor. Den andra, som jag köpte förra året, är något mindre men är fortfarande värd runt 1 300 kronor. Jag brottas med beslutet att sälja den ena men vet inte vilken av dom. Det jag vet är att jag inte behöver två.

Vilken ska jag sälja och vilken ska jag behålla?

Dessutom har jag en vattendammsugare som står undangömd. Även den kan jag tänka mig att sälja för 1 000-2 000 kronor, trots att den är fantastisk. Jag inser att jag har för många dammsugare. Jag har en i varje nivå av huset helt vanliga Miele samt två robotar. Dessutom har jag en Dyson i husbilen.

Reflektioner

I gårdagens rensning bar maken ut många saker och skapade därmed utrymme så att jag fick min målarhörna. Bastun som bara är ett förvaringsutrymme ska igen få bli Mini ICA. Jag kan nu se ordentligt där inne! Gå där inne och där ska våra torrvaror få stå. Nu kan vi handla på oss så vi slipper småhandla allt som oftast.

Innan jag avslutar, vill jag ställa en fråga till dig: Hur ser det ut i dina gömmor? Är du en samlare? Vad samlar du på, och har du några strategier för att undvika att samla för mycket? För mig handlar det ofta om att justera köpbeteendet – en in och en ut! Men som ni nog inser har det inte fungerat hela vägen. Eller jag glömmer av det mellan varven. Samtidigt så inser jag att jag samlat för att ha när barnen kanske behöver.

Ha en fin Lördag.

#rensahemma #organisera #säljasakerduintebehöver #hushållsmaskiner #förtälttillhusbilar

Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.