Vad är viktigast i livet?


Har redan träffat mina badsystrar, 1,6 grader hörde jag att dom sa att det va i vattnet. Kyligt jo visst men, vilken fantastisk morgon. Himlen var guldfärgad såg jag en av mina badsystrar såg en rosa himmel. Jag tror att vi båda hade rätt för himlen var nog mera färgsprakande än vi kunde beskriva.

Dessa vackra bilden är tagna av en av mina badsystrar.

På vägen hem från badet lös solen på grantopparna längst vägen. En måne som håller på att bli mindre, en sprakade omgivning med färger som solen tillverkade, gjorde magisk vacker plats att vara i. Nu är kroppen inne i sitt stadie att återhämta värmen i kroppen, Mina sinnen just nu är på ytan och jag känner hur den kylda huden inte riktigt litar på att jag är inomhus.

Nu sitter jag i källaren och skriver här är lite kallare än övervåningen, tror det är bra att sakta värma upp min kropp. För mig är det ledigt i några dagar nu. Jobbpasset igår glimmar det riktigt om. Allt förflöt enkelt och inom mig bodde en harmoni i stunden. När jag åkte hem från jobbet summerade jag dagen som fantastiskt bra jobb dag.

Vad är det viktigaste i livet, är en fråga som bor i mig just nu. Vad är det viktigaste i livet? Skulle jag fråga andra människor just den frågan så tror jag att jag skulle få lika många svar som antalet personer, jag frågade. Makt, Välstånd, Hus, bilar, Framgång, Pengar Allt det där som är status eller saker tror jag en del skulle säga. Pengar? Lycka. Men jag tror inte det är pengar som är viktigast.

Självklart ligger det en vikt i att ha pengar, det är så vårt samhälle styrs. Men jag tror mera det viktigaste är känslan som ligger där bakom, pengarna. Pengar ger frihet för vissa, pengar ger möjligheten till att köpa sig frihet men, det låser även in friheten. Pengar ger lycka finns det säkerligen dom som säger. Just pengar ger lycka säger mig mera, att det är lyckan vi vill åt.

Vi vill åt den där känslan, när vi är i ett tillstånd av lyckorus. Jag tror att lyckorus är som alla andra rus, dom är där korta stunder och är där mellan gränserna av olycklig och lycklig. Självklart väljer vi lycka i stället för olycka. Men om vi aldrig upplevt olycka, hur vet vi då att det är lycka vi är i. Visst kan man vara lycklig utan pengar, för pengar har inte något med känslan lyckan att göra.

En lycklig stund för mig från i somras när jag återigen befann mig i det vackra norr

Lycka kan vara så många olika saker, ett samtal kan vara lycka, en stund i nuet där du just befinner dig, kan vara en stund av lycka. Ett möte med andra eller någon, att vakna på morgonen vara vara lycka, en kopp varmt tea…. det finns så många små och stora stunder som kan vara lycka. Jag tror Lyckan kommer inifrån. Jag tror den bor inom oss, att vi genom att leva, lär oss själva att nå till de där mera lyckliga stunderna. Det är genom vår resa i livet, som ger oss möjlighet att hitta till de där små lyckliga stunderna. Men jag tror att olyckan och lyckan är nära släktingar. Jag tror att du måste ha upplevt båda sorter, för att bli medveten om att just nu, just i detta görande, skapar du känslor av lycka.

Min gamla farmor sa till mig i ett ögonblick, att det viktiga i livet är möten med människor. Min gamla farmor var en klok kvinna. Jag har utvecklat den där viktigheten, till en viktighet för mig. Möten med människor, oavsett om det är bra eller mindre bra möten. Är de viktiga möten. Möten med andra människor ger mig möjligheten att bli klokare, i mötet med en annan människa, lär jag mig saker om mig själv, om jag vågar lyssna inåt, Jag lär mig även om den andra, om jag vågar se med ögon som är icke dömande ögon. Jag har till och med möjlighet att möta någon, som är en storhet i sig själv. Jag har även möjlighet att ge , bjuda på, i mina möten med andra människor. Just nu när jag sitter här och skriver dessa rader, känner jag mig en smula rik. För jag har haft förmånen att få till att ha många möten, i mitt liv. Just denna rikedom har inte så mycket med pengar att göra, utan faktiskt är det i mina möten med människor. Eftersom jag har ett arbete där jag möter många olika människor, Nya människor hela tiden så blir det en rikedom för mig. En rikedom i att möta människor.

Nu ska dessa rader sluta. Nu är denna heliga lyckostund, slut för idag för mig eller i alla fall för just nuet. Morgonen ska slutföras, frukost ska ätas och jag ska för första gången i år göra lite packning för en husbilshelg. Prosecco ska packas in i husbilen. En skvätt Aperol ska med. Årets första sommardrink ska bli till så här i början av denna vår. Varma kläder och tvättkorg ska packas in. Det viktigaste av allt badkläder och morgonrock men även min bärbara dator. Här ska bloggas husbilshelg.

Lev idag just nu, igår finns inte här och i morgon kommer först i morgon. Jag är väldigt intresserad av dina tankar med vad som är viktigast med livet. Blir glad om du skriver några rader i ett mail, dina ord och tankar ger mig möjlighet till klokheter.

Lev idag just nu.

Carina Ikonen Nilsson.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.