Utmaning 290 – 17 oktober Skriv om respekt

Respekt, respekt, är ett konstigt ord. Vissa är rädda för ordet respekt andra högaktar det och har det som ledstjärna.

Jag inbillar mig att vi ofta slarvar med ordet och använder det i olika felaktiga sammanhang.  För vissa människor är det en form av rädsla, och en form av makt.

Här är ett litet utdrag från min bok. Jag föredrar att kalla min Impulsiv.

För mig handlar respekt om  respekt för liv, för individen, för att alla ska få vara så som de är, det betyder ordet för mig, det är mera ett ord om acceptans för mig. Den andra sortens respekt är missvisande. Där tycker jag det handlar om maktmissbruk. Att jag ska respektera vuxna, äldre med flera, blir för mig att det är värt att lyssna på dessa personer så länge som de visar respekt för mig. De har livserfarenheter som jag kan lära mig av. Men bara för att människor är trettio till åttio år behöver det inte betyda att jag ska göra som de säger. Det ligger inte automatiskt en klokhet i att vara femtio år, det kan faktiskt vara så att individen som är femti har missat just klokheten genom att missförstå ordet respekt.

©µ malix

av Carina Ikonen Nilsson

2009 skrev jag boken Jag föredrar att kalla mig impulsiv. Idag är jag ute och pratar om Npf hur det kan funka och vad som inte funkar. En och annan bok säljer jag också.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.