ADHD och lidande?!?


De är alla framgångsrika
– och lider av adhd,
discount skriver aftonbladet


. I artikeln här.

 

Självklart vet jag att det bor o- tillgångarna som bor i Bokstäverna det tror jag vi alla vet. Till och med så inbillar jag mig att det är o- tillgångarna som de flesta vet om. O- tillgångarna i bokstäverna ADHD finns ju självklart. Men om det nu skulle vara så att jag bodde i normaltillståndet; (Det mest förekommande) så skulle jag ge mig den på att jag trotts normaliteten hade haft lite o-tillgångar. Borde det inte vara på tiden att vi ser till tillgångarna i människor nu? Vad är det som gör att vi Fokuserar på o- tillgångar? Inte är det så att jag någonsin sitter och funderar på om ”herr eller fru normal ” alltid måste vara så kloka och koncentrerade. Inte skulle jag vräka ur mig till någon som alltid håller sig till ämnet att han eller hon alltid ska vara så noga med att hålla sig till ämnet. Eller att du alltid ska tänka i samma banor, advice att du alltid sitter still, Varför ska du alltid inte avbryta? När jag befinner mig i sammanhang där vi är flera med samma funktionstillgångar som jag så är det faktiskt så att det är funktionstillgångar. För då bor det på något sätt förståelse och acceptans i rummet.

Höll jag mig till ämnet jag skulle tror nu? Näää, inte ens i närheten ser jag, för jag hade tänkt mig att skriva om överskriften aftonbladet hade:

De är alla framgångsrika
– och lider av adhd.

När jag är i ADHD grupper lider inte jag något värst mycket av ADHD, för jag känner mera att det gör mig mera okey. Jag höjer inte ens på ögonbrynet om någon avbryter. Eller hittade till ett annat samtalsämne. Min oförmåga att lära mig känna tid är en svårighet men det kan jag kompensera genom hjälpmedel, Mitt hjälpmedel heter Tommy, är min make. Fast jag kan ju säga att jag är nog ett hjälpmedel till honom också. För jag får igång honom, får honom att göra saker som han annars kanske inte skulle gjort.


Alla framgångsrika men lider. Lidande är en del av livet tror jag. Inte en enda människa går igenom livet sorglös, skulle det nu finnas någon som säger sig göra det. Så misstänker jag att människan lever i en lögn, inte lever och inte vågar känna. För känna är en del av livet, och för att jag ska veta att det är glädje jag känner, måste jag också veta vad sorg är. Den tunna linjen som flyter emellan gott- ont. Lycka, olycka och allt va det är, är livet. Nej, Jag lider inte så mycket av mina bokstäver, men i vissa sammanhang krockar liksom jag med min omgivning. Med tabletten, Concerta i mig, blir krockarna inte så kraftiga, för jag har liksom lättare då för att inte köra i autobanfart, utan håller mig till den högsta eller lägsta tillåtna hastigheten.

Bemötande, acceptans, och förståelse gör att jag får mindre lidande, mindre ont för det är i Samhället och i oförstånd, oacceptans för olikheter, som ADHD gör ont.


Hade velat se Aftonbladet istället skriva;

De är alla framgångsrika – och har tillgångsgener av bokstäver som man idag kallar ADHD…..

 


 


2 svar till “ADHD och lidande?!?”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.