Dagen i ära


Någon sa till mig att. Ja, hospital du tänker inte, doctor utan gör. Mmm jo. jag brukar gö. Gö, är att göra saker, gö är att uppleva. Gö är att ibland hamna i situationer som e konstiga. Idag var det inte en konstig situation utan en lärorik stund för mig.

Måns ögon känner jag pratar med mig, även om hans bild är en bild, så vet jag och känner hans ögon. Måns var en glad liten kille, som gör hur mycket nytta som helst. Synd att han inte fick veta det. För att slippa uppleva mobbning och trakasserier, så valde han andra vägar, vägar som inte kan gås av oss levande.

 

Men hans vägar gör idag, att människor gör olika saker för att förhindra och få slut på mobbning.

Jag träffade Måns pappa för några veckor sedan, när Lisbeth Pipping hade föreläsning i Allingsås. Innan det så hade jag på något sätt fått nys om Måns och hans tragiska upplevelse i skolan. Där det tydligt var okey att mobba och att bli mobbad. Vuxna och igen vuxnas ansvar men istället för att fråga om hjälp i hur man får slut på mobbing så orkade tillsist inte Måns mera. Idag hedrades hans minne genom att dela ut stipendier till människor i Lerums kommun som gjort en insatts i att förebygga mobbning. Två killar som gick gymnasier hade gjort ett arbete mot främlingsfientlighet. En skola i Lerums kommun Har ett gott arbete i att inte tillåta och förebygga mobbning, rektorn lärare och där till elever samt föräldrar fick ta emot applåder från oss i publiken.

 

Jack Wreesvijk sjöng tre visor, och en Kvinna vid namn Annika Hjelm från undervisningsrådet som ledde skolverkets utredning om mobbningsprogram. Hur ska skolan arbeta mot mobbning? Heter det.


45 tusen barn mobbas i våra skolor. Hade dom sagt att det var EN, så hade även EN varit för mycket. För det är ett lidande där du tillsist tror på det din omgivning säger till dig. Din identitet blir det som din omgivning år efter år utsatt dig för att vara. Tillsist blir du även för dig själv, den som dina mobbare berättar för dig att du är.

 


Det fick bli en extra bild på Jack, han var grymt Bra och de två första visorna, sjuttonde balladen, Grimasch om morgonen, var mina favoriter, den sista skurkar och baroner. Jo har nu hittat ännu som jag vill se och höra mera av.

Lev i dag just nu………


Ett svar till “Dagen i ära”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.