Egen tid…


Det där med egen tid, pharmacy egen tid till sig själv. Vi pratar alla om den men gör vi något med den.  Vad gör man på egen tid?

Idag kan jag stolt berätta att jag slagit ett rekord. Ett personligt sådant, ask men inte bara i siffror utan jag har brutit mönster, recipe brutit och lagt till med en väldigt bra vana på många plan.  För ett år sedan så hade jag inte kunskapen eller känslan för att kroppen mår bra av att röra på sig.  Den enda rörelse jag  då stod ut med var simning men inte som träning utan mera för det härliga i att simma och bada.

Idag eller redan  i oktober har jag brutit en ovana till en vana. Träning!

Nästan varje dag tränar jag vilar kanske en dag i veckan.

Jag värmer upp med att cykla 20131119_203224[1]

så linnet jag har på mig blir helt svettigt, där efter ger jag mig på vårt ny inköpta gym.20131119_203240[1]

Fast det är  tre eller fyra månader gammalt nu.  Minst en halvtimma håller jag på. Lyfter med både armar och ben.  I början gjorde jag träning för att slippa ha så ont i min höft.

Idag tränar jag för välbefinnandet.  Den där känslan som flyttar in i kroppen när man tagit ut sig så totalt, att man bara orkar röra sig mot duschen.  Då när man knappt orkar  hålla i duschhandtaget.  Den där känslan när kroppen är så mjuk och stum att sinnet blir helt fyllt av välbehag.

Den känslan tränar jag för idag.  Jag är 49 år gammal och var tvungen att uppleva 48 år innan jag för första gången fick uppleva just den känslan av träning. 20131119_203232[1]

Jag som aldrig slutför och tröttnar fort har hittat ett helt underbart sätt i att må bra, i hela kroppen, i tankar och själ.  Idag tilldelade jag mig ett eget diplom för min insats.  För idag har jag slagit ett nytt rekord, ett personligt som jag är grymt stolt över. Innan månaden är slut har jag slagit ett månads rekord med hästlängder tänker jag.

Idag  gav jag mig själv ett diplom som jag hängt upp på väggen över mitt skrivbord.  Det ska få hänga där och påminna mig om min duktighet.

Nu är det inte nog med bara träning för min egna tid. Nej varje kväll har jag en halvtimma ibland en helt timma där jag sitter och skriver i min dagbok, och jag är bra bok.  I den summerar jag dagen och skriver ner  bra saker som hänt, bra saker som bor i mig,( mina tillgångar), skriver ner tacksamhetstankar och kom ihåg för morgondagen.   Just  min dagbok är mitt sätt att må bra, det är så otroligt viktig stund för mig som jag haft som vana i många år, många  Jag är bra-böcker är skrivna av mig till mig.

Egen tid, ibland inbillar vi oss att vi inte har  tid med egentid.  Jag tänker att vi lurar oss själva när vi tror vi inte har rätt till egen tid. Den är viktig,  jag är viktigt därför tar jag mig egentid.  jag har bara ett liv,  jag tror inte att jag kommer att leva i 700 år. Jag har inte tid att må dåligt,för mig är det viktigt att må bra.

Lev idag just nu,  påverkar vi den framtid som är vår.

Hur många hundra år ska du leva?


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.