Bada i vinterns vackerhet.

Har fått ändra stil när, jag sitter här och skriver. En handduk bak i svanken, för att ryggen ska vara mera upprätt. Det går inte att sitta här och hänga, som jag vanligtvis brukar göra. För bara några veckor sedan satt jag här med tangentbordet i knät, fötterna på skrivbordet, kopplade av med att skriva. NU är det sitt ordentligt på stolen Carina, fötterna i golvet och se till att vara rak i ryggen. Sent ska syndaren vakna. Jo men det är ju tur då, att hon vaknade. Vaknade gjorde jag redan vid halv fyra i morse. Gick upp tog tabletterna som behövs för värken i benen, trodde att jag skulle kunna gå och lägga mig igen. No, no inte jag inte. Utan det blev att jag och katten gick upp för morgonkaffe och katten för sin tidiga frukost.

När morgonkaffet var uppdrucket, blev det en tur ner till källaren och tända i kaminen. Nu sitter jag här efter ett morgonbad i sjön och njuter av värmen som är här. Elden sprakar och livet känns till trotts allt härligt. Trotts att jag inte har tangentbordet i knät, trotts att benen gör ont, får jag vara tacksam. Tacksam över att jag tog mig till badet. Kom hem utan incidenter och att det varmt och gått här vid min dator, fast jag sitter med fötterna i golvet.

7,1 grader var det i vattnet idag. -2 grader på land. Vinterlandskap ala magiskt vackert var det. Det blev kallt att gå ner till sjön, snön nådde till nedre delen av mina ben och var kylig, innan jag ens gått i vattnet. En av mina badsystrar hade varit klok nog att ta med sig en skyffel, för att skotta av trappan. Hon är så klok och har alltid ett förutseende. Hon tänker alltid på sådant där som andra glömmer. 3 minuter och 25 sekunder gick det att vara i vattnet. All värk försvann och har inte ännu återkommit. Kanske behöver jag bada flera gånger om dagen så kanske värken försvinner för alltid. Det är bara så svårt att bada flera gånger, när kroppen är så nerkyld.

När jag skulle åka hem från badet fick jag backa och köra fram flera gånger för bilen ville inte riktigt ta sig från badplatsen. Mycket snö vart det. Men idag har jag förstått vad en knapp betyder i bilen. Den heter Offroad och tryckte man in den så gick bilen som en klocka. 4 hjulsdrift är riktigt bra, känner jag.

Just nu känns livet så bra, får sitta här och känna värmen så återkommer till kroppen. Vakenheten som bor i inom mig och tankarna som är mera tydliga och klara, än vad dom vanligtvis är. Idag ska jag fortsätta med att pynta upp huset för Julen. Njuta av elden i kaminen och kanske till och med ska baka en kaka, som jag ska bjuda familjen på. Vi får se hur länge jag är smärtfri det är då kraften finns och då kan det hända små mirakel även för mig.

Nä, för lägga in en pinne till i kaminen. Dagens inlägg får vara det. Det får duga. Ta hand om dig och leta mirakel. Dom finns där när vi tittar efter just mirakel.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook