Söndag

Söndagar bär med sig en känsla av stillhet och möjligheter till återhämtning. För många är det en dag att umgås med nära och kära, att njuta av lugnet och kanske till och med unna sig lite egentid. Men för vissa av oss blir söndagen inte bara en vilodag, utan också en tid för förberedelser inför den kommande veckan. Att behöva arbeta på helgen kan förvandla våra helgdagar till arbetsdagar och göra måndagen till en fortsättning på helgen snarare än en ny början.

För en del av oss innebär en ledig måndag och tisdag inte bara vila, utan också tid som behövs för att få ordning på saker och ting. Tvätt, matlagning och en stund av ensamhet kan kanske låta mindre roligt vid första anblicken. Men för mig är dessa ensamma dagar efter helgpassen ovärderliga. Då får jag den ledighet jag behöver och kan verkligen landa och ladda om batterierna.

Visst, det finns alltid några hushållssysslor som måste göras, men jag ser till att göra plats för avkoppling mitt i alltihop. Att sätta färg på en tavla eller bara slå sig ner och kolla på en film är små sätt att unna mig själv lite välförtjänt vila och underhållning. För mig är det viktigt att tillåta mig att vara ledig dessa dagar efter helgens arbete.

Och redan imorgon börjar jag min dag med en efterlängtad massage. Att få min kropp knådad och masserad är en gåva till mig själv, ett sätt att vårda och vårda min kropp inför den kommande veckan. Så trots att söndagen kanske inte alltid är fylld av traditionell avkoppling och ledighet, finns det ändå möjlighet att göra den till en inspirerande och givande dag. Nu är det dags för mig att ge mig iväg till jobbet. Ha en underbar söndag!

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook