Att inte använda inte….

En ledig dag.  En dag innan dagen D.  Imorgon ska jag och mina kolleger till GBG.  Kay Pollak  skall föreläsa, discount vi ska sitta där och lyssna på honom.  Spännande, drugs ska det bli.  Förväntansfull och uppladdad är jag.  En snabb genomgång av hans böcker  under förra veckan.  Jag gillar verkligen hans tänk.

Det blir så spännande att  tänka att människor är utsända till mig, there   för att jag ska lära mig något.    Att alla människor jag möter är till för mig, så att jag kan växa som vuxen, bli ansvarstagande  vuxen.

I går försökte jag mig på en liten lek,  där jag skulle undvika  INTE i mina meningar.  Har  i och för gjort det innan. Förra gången jag läste hans  böcker.   Det var i alla fall länge sen  jag  gjorde det innan igår.  Smäll inte i dörren. Hur säger man det så att det undermedvetna  uppfattar mitt  budskap?  Vill du vara snäll och stänga dörren försiktigt.   Jag vill inte  ha  te nu.  Jag skulle kunna tänka mig en kopp te lite senare.   Man blir  mera  vänlig.   Min son har tappat bort sin hårdisk som han har i skolan, på  denna disk ligger    alla skolarbeten.   Under vårat samtal  ramlade jag i  inte gropen många gånger..  Så du har inte  hittat disken?    Har du  undersökt alla ställen den  kan  tänkas vara på? Var såg du den sist?

Är det  inte  någon som har tagit den?  Är det  så att  någon kan ha stulit den ifrån dig.

Du får inte vara så  slarvig.  Du får ha  mera ordning på dina  saker.

Du kan inte  ha letat över allt.   Har du titta  på olika ställen  i ditt rum?

Det  där  ordet inte,  är ett ord som  säger  negativa saker om någon eller något. Det  tillför heller ingen  information  om  det  jag pratar om.  Det är ett rätt meningslöst ord  när man  försöker att använda andra ord i stället.

Så blir tankarna  mera tydliga och mina ord  och meningar  formas till det jag  egentligen vill få fram.

Glöm inte torka av bordet efter dig, blir,  jag vill att du  torkar av bordet när du är klar.  Du får inte glömma  gympa kläderna.  Blir kom ihåg att ta med dig  gympakläderna.  Du får inte komma  försent till skolan, Jag vill att du  kommer i tid till skolan.  Du får inte ha de söndriga och smutsiga byxorna på dig,  Jag vill att du ser  fräsch ut  och har hela och rena kläder på dig.

Om jag utesluter ordet inte, blir jag mera tydlig med mina budskap, mina budskap  ger mottagaren en möjlighet att få en större insikt varför jag  vill att  han ska  komma i tid, eller ha  rena kläder på sig, det blir   en mera   jag bryr mig om,  jag tycker du är  viktig,  då jag tar bort ordet  inte.

Mera tydlighet …

Lev idag  just nu,  igår är historia, en svunnen tid.

I morgon är  framtiden.  Framtiden har  många nu som kommer senare.

Lever jag nu, så kan jag uppleva många nu.  Längtar jag till framtiden, så förlorar jag nu.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook