Kategorier
Malix

Långfredag…

En lång fredag, sick när jag var liten var det så just denna fredagen på året var extra lång. inget var öppet. Ingen var ute, sick påsksmällare hördes men det var tjuvstartarna. Påsk med ägg och kärringar vart en hel dags väntan. En dötrist dag. Nästan som dagen innan julafton. Dessutom var det bara tråkiga program på tv. Tiderna förändras, för visst affärer är inte stängda idag, här uppe i Dalsland klär man fortfarande ut sig kanske gör man det på andra ställen med. Men här ritar man inte fula snabbteckningar och ger bort för att få godis. Nej här gör man påskbrev lägger i lite godis och ger bort. Då jag flyttade hit visste jag inte det utan fattade inte varför det låg massa förtryckta omålade påskbilder i affärerna, det är en konst att bara vika dessa brev. Ungarna har godis i veckor efter påsk här uppe.

GLAD PÅSK TILL ALLA

Av Carina Ikonen Nilsson

2009 skrev jag boken Jag föredrar att kalla mig impulsiv. Idag är jag ute och pratar om Npf hur det kan funka och vad som inte funkar. En och annan bok säljer jag också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.