Andra chansen är alla värda?

idag vart det måndag igen. Det var inte utan att det märktes här hemma. Trötta barn är bara förnamnet. Är själv lite sömnig idag  ändå vaknade jag redan klockan 5.30. Kanske är det just därför jag är trött.

Har tänkt på en sak i under morgonen idag. Det här med att alla människor är värda en andra chans.  Oavsett vad du gör så är du värd att få en andra chans. När jag sedan drog tanken vidare så hittade jag  avskyvärda saker som människor gör. blixtrade till i tanken och den där andra chansen som jag så givmilt gav ut  tog jag tillbaka utan ränta, buy pedofili, sale  Våldtäkt, mördare, krigsledare och allt annat såndant som katten släpar in, Här hade  helt plötsligt min andra chans försvunnit, där gick min gräns. Här ville jag liksom inte  bjuda på andra chansen.

Därefter tänkte jag att våldtäcktmannen kanske tänks samma givmilda tanke som jag  den där om andra chansen. Men han kanske hade en annan gräns vid sina andra chanser.

Hur skulle då hans andra chanser sett ut. ” Alla är värda en andra chans för utom, Hjälp vad rädd jag blev (Kvinnor) där kanske hans gräns drogs,  alla utan kvinnor  är värda en andra chans.
Tanken som först var så vacker och storsint, kändes helt plödsligt skrämmande och inskränkt.  Den andra chansen som jag så gärna bjöd på kändes  främmande  och otäck om  Det skulle vara tvunget att dra en gräns. Vem skulle få vara bölden? Vem eller vems åsikter skulle riktlinjerna bestämmas utifrån.

Nej! här slutade jag tänka,  ändå tycker jag att alla är värda en andra chans.  Ovänner som vänner, Ja alla har rätt till en andra chans, och skulle den andra chansen inte tas till vara på så kanske det blir den 3, 4 eller rent av den  chansen 5. Men med förbehållet av att det beror lite på vad som hänt.

Ibland skall jag inte tänka så mycket längre för då gungar min grund…..


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook