Greta Garbo och vårdcentralen

 

Vårdcentralen är en källa till kunskap och livsöden. Idag var den en äldre herre, mind runt 80 år minst. Från första stund blev jag fascinerad av hans person, no rx Finbyxorna var självklart på och en värmande blå tröja.  Kanske hade han glömt att kamma sig, men som den äldre generationen  gör. Så hade även han ansträngt sig för sitt sjukhus besök.

 

Hans ögon var inte en 80 årings ögon, nej det var närmare en 17 åring som just smakat på livet.  Han gillade konjak berättade han. Förr då Spanska sjukan härjade, då var det, det ända botemedlet  berättade han. Konjak det botade det mesta sa han eftertänksamt.  Vidare berättade han att konjaken den gjorde susen för det mesta,  men det hade varit roligare att dricka konjaken då han var ung, den gjorde liksom bättre nytta då tyckte han.

Efter en liten tystnad berättade han att Greta Garbo någon gång sagt: att konjaken den var allt bättre förr, då gjorde den sinnet lättare och huvudet yrt. Då hon blivit äldre, hade den mera förmågan att sätta sig i knäna och göra kroppen gammal.

Greta Garbo var kvinnan som pryde hans väggar hemma. En vackrare svensk kvinna fanns inte, enligt honom.  Han berättade att han någon gång under 60 talet varit över i USA,  för att hälsa på sina släktingar i Michigan.  Han och släktingarna hade då träffat på denna vackra kvinna.

Med  en pojk-bus-glimt i ögat berättade han, att hon gärna  fick tro att han endast hade åkt över dit för att träffa henne. Han hade till och med varit hemma hos denna vackerhet.  Farbrorn  blev yngre och yngre,  ju längre tiden gick där i väntrummet.

Jag blev mer och mer fascinerad av hans livshistoria, nu  till och med med feber i kroppen så mår jag ändå just nu bra. Det är den  trevliga farbrors förtjänst, önskar att jag hade haft mod till mig och fråga om jag kunde få intervjua honom mera.Ser redan boken framför mig, om denna  intressante farbrorn.

Greta Garbos nog störta fan här uppe i skogarna. Hade jag varit henne så hade jag känt mig lycklig över denne mans  ord, tänk att kvinnan gjorde ett så gott intryck på denne man.  Han  berättade även att han någon gång innan hon åkte  över  gjort någon eriksgata eller nått och självklart så hade han även varit där. Han var även den första i Göteborg som provade på Penicillin på  40 talet någon gång.  1969  hade det även varit något oväder  då han satt på nått flygplan i USA. Min dag är på något sätt gjord redan,  vilken farbror. Vad mycket jag fick lära mig idag!

Han gav oss även visord för dagen denne man:  Det gäller att uppleva och våga i livet, då kan man somna tryggare den sista timmen i livet.

Jag gillade  den klokheten!

image


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook