sensationsrubriker är Aftonbladet i ett nötskal

Jag slutar inte förundras av aftonbladet och dess rubriker. Vad, link vem är det som gör att allt måste sensationellas ut? Det går uppåt för tjacket igen. Skriver Aftonbladet. Här finns inte en tanke på alla de människor som får amfetaminliknande preparat för att få mindre symtomen av sin funktionsnedsättning.

Aftonbladet ”I dag skrivs rekordmängder av narkotikaklassad ­adhd-medicin ut till barn och krimi­nella.

Tilltron till ”mirakel­drogen” ­lever vidare.”

Idag skrivs rekordmängder bla bla….

Man har inte tänkt att dessa mediciner ger en större möjlighet för att barnen ska lyckas i skolan, salve att de ska slippa de mindre bra symtomen som kanske bor i deras funktionsnedsättning.

Barn, viagra kriminella. Aftonbladet borde veta bättre.

Barn som ligger inom spektrat i de Neuropsykiatiska funktionsnedsättningar blir hjälpta av att ta en lite tablett, på morgonen. Inte bara barn och inte heller är det så aftonbladet att du måste vara kriminell, för att få en mera funktionell dag av att inta en liten tablett så som Concerta, ritalina mm.

Den läkare som skriver ut medicin till oss menar till och med att den hjälper missbrukare att sluta med sitt amfetamin. Just den sista meningen stärker min egen tro på att missbrukaren gick inte från början i i sitt missbruk för att bli heroinist eller amfetaminist, Nej från början var det en form av självmedicinering för att stå ut.

Nu vek jag av igen från ämnet… Man behöver inte vara kriminell eller missbrukare, för att som vuxen äta Concerta. Jag är inget av det, fast det e klart ett tag vek jag mitt liv till att hjälpa ungdomar att komma rätt i livet. Men det gör mig inte till missbrukare, inte ens kriminell. Under många år nu har jag ätit Concerta. Under många år nu har jag äntligen hunnit med mig själv, lärt känna mig själv. Det beror inte på att jag blivit vuxen för det var jag redan. Det beror på att jag blivit mera mig, i ett saktare tempo så att jag hinner med att reflektera, hinner med att ställa frågor till mig själv. Allt det är tackvare min medicin, som är just Concerta. Concerta fabriken har jag att tacka för att jag har fått mera av mig i livet, mera tid till att lära känna mig, så som jag är….

Åter till ämnet aftonbladet och dess sensationella rubriker. Så aftonbladet, inte behöver du vara kriminell, inte ens missbrukare, för att äta ADHD medicin. Men det hjälper ju till om du har lite adhd, för annars blir symtomen just ADHD, om du äter concerta utan att bo i sådana egenskaper.

Och nej jag är helt vanlig dödlig mamma, som älskar mina barn och känner empati till människor och allt runt omkring mig, inga empatistörningar eller avskärmning alls faktiskt , fast det upplever jag att samhället i övrigt har. Empatistörning asså ….. 2011-08-06 18.00.57

Ja E liksom helt vanlig, fast lite ADHD har jag ju, som lite krydda på moset. Jo så e re moset e fluffigt …

Lev idag just nu skiner solen igen:)

Gör som jag, bli en Hjärnkoll supporter och berätta hur du ska bryta tystnaden kring psykisk ohälsa – ett viktigt bidrag för att nå ett psykiskt friskare Sverige. Gå in på www.hjarnkoll.se


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”sensationsrubriker är Aftonbladet i ett nötskal”

 1. Profilbild för Gunnel

  Bra, Carina, att du informerar, justerar och berättar om kränkningar, som är alldeles onödiga.
  Idag skiner solen men jag måste röra runt i min röra som uppstod då jag letade efter mig själv år 1956.
  Kram

 2. Profilbild för Frida
  Frida

  Tack!!! Blev sååå irriterad när jag läste just de ord som du skriver… Började googla å fann då ditt inlägg… Skulle kunna säga att jag trodde nästan det va jag själv som hade skrivit det 😀 Jag blir alltid lika glad när jag hittar nån mer som just upplever detta med att ”få tillbaks sitt liv” eller att ”födas på nytt” i ett liv som man faktiskt tycker är helt plötsligt ganska spännande… Äter själv concerta, å jag kan säga att hade jag inte fått hjälp tillslut hade jag med största sannorlikhet inte skrivit detta idag, så skit va livet… Så visst, vill de kalla mig kriminell eller missbrukare, VARSEGOO!!! Jag lever iaf 😀 ÄNTLIGEN…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d