MÄBE spelade……Va det grymt eller va det grymt grymt……

När jag tankar energi, sovaldi så gör jag det genom att uppleva, medical känna takten.  Igår gjorde jag det som  jag så länge velat göra.  Trotts att  jag inte kände mig helt okey så gjorde jag det. Idag är det inget jag vill ha ogjort, för det var grymt till och med helt grymt bra. Killen jag så länge endast lyssnat till på CD, fick jag i går dela upplevelsen med, delta, uppleva och känna takten på riktigt.

Det är nått visst med live.

Det är nått visst när man står där minuterna innan, den stora händelsen. Det är dom där minuterna när man önskar att bandet innan hade och borde gått hem eller göra nått annat.  Så att dom lämna plats till storheterna.  Tänk er, stora torget i Uddevalla där blev det ett magiskt underverk igår. Har lyssnat på Mäbes låtar i flera år nu. Men utan att fått uppleva det i stunden när de står där själva. Då vi liksom delar stunden, luften tillsammans, alla vi som gått dit för att uppleva.  Uppleva när musik är som bäst, CD är bara ett komplement, substitut som är bra tills man får uppleva känna på upplevelsen.

Igår var det då ett sådant där magiskt ögonblick igen. Mäbe Youtube från igår.

Denna gången var ett sånt där magiskt ögonblick som bara händer en gång.  Det är ju när man för allra, allra första gången får uppleva ett band live. den där allra mest spännande-första-gången gången,.  Jag gjorde det igår.

Självklart har jag inte vett nog, att inte gå fram och hälsa på den genuint musikbegåvade ikonen när jag ser honom.

 

Mäbe Him self kanske en 15 minuter innan spelning 

 

Eftertänket kommer ju som oftast vid i efterhand för mig.

Spellistan från igår. http://open.spotify.com/user/m%C3%A4be/playlist/1doNje1mztE3FzIwfDecAt

När killarna äntligen gick upp på scenen, så uppstod magi stunden blev magisk. Låtarna och  Mäbe med sitt band gör sig grymt bra på scenen.  Det är så att vissa är Live band och det är dessa herrar. Självklart utesluter inte det ena, det andra. ……  Men live är live, å det blev Live igår, idag sportify för att återuppleva och kolla bilder.

Filmade med min nya fina Samsung, men där blev jag grymt besviken Ljudet blev urkast. Den gamla Dell som kraschade var det både bra film och ett grymt ljud. Tyvärr så är ljudet inte lika bra i Samsung.

Idag så här efteråt, inser jag att jag så ofta jag kan, kommer att kolla in detta band igen och igen för det var grymt. 

Tack Mäbe med band,  för en helt grym upplevelse.

http://www.mabe.nu/

 

http://www.myspace.com/mabe2

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: