Föreningen Stopp lever som den historiskt lärt sig.

Jag har innan pratat varmt om Föreningen Stopp.  Precis efter att jag betalat medlemsavgiften till den föreningen. Så fick jag ett mail:

ett varningstecken till er som funderar på att gå med i eller är med i föreningen stopp mot kränkande särbehandling i arbetslivet. Det är en förening som arbetar mer med sjukförsäkringsfrågan än mot mobbning. Ordföranden har tagit ordet utförsäkring och sjukförsäkring i sin mun mer än vad hon tagit ordet mobbning. Påhopp, mind smutskastning och interna kränkningar är vardagsmat i stopp.

Jag har innan pratat varmt om just den föreningen då dom  vad jag trodde gjorde ett viktigt arbete. När jag sedan har hört mig för på andra forum så fick jag det mera bekräftat att meddelandet som jag fick i min mail var överensstämmande med sanningen.

Därför skriver jag nu här, medicine för just sådana föreningar vill jag inte stödja, advice jag vill inte vara en del i att man hoppar på eller smutskastar andra. Det är ju egentligen sådant som de i föreningen ska motverka. Men i föreningen verkar det som de inte lever som de lärt.

Eller så gör dom det, för medlemmarna i föreningen har ju på något sätt varit i kontakt med mobbningen på mobb-offrets sida och vet vilka konsekvenser det blir när man är utsatt.  Nu har dom då hoppat över till andra sidan och är själva de som hoppar på och mobbar. Då lever dom som dom lärt sig. Dom har ju lärt sig att det är så man trycker ner människor.

Det är inget som jag vill medverka i. Sånt vill inte jag vara en del i. Så jag har skickat iväg ett mail till föreningen och sagt att jag inte längre vill vara medlem.

Känner att jag inte rekommenderar någon att bli medlem i en sådan förening, så om jag nu verkat till att de fått medlemmar ber jag om ursäkt och gör som jag vetja. Man kan faktiskt gå ur en förening det är inte livslånga val man gör. Så bli inte medlem i föreningen stopp om du inte vill verka för att det ska finnas mobbning i olika sammanhang.

Stödjer du däremot att det är helt okej att kränka och smutskasta andra så ska du självklart gå in i föreningen och ge ditt bidrag.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Föreningen Stopp lever som den historiskt lärt sig.”

 1. Profilbild för Ted Bondefalk
  Ted Bondefalk

  Hej Carina,

  Det står dig givetvis fritt att delta in en smuts kastnings kampanj. Av dina formuleringar framgår det tydligt vilka som ligger bakom denna kampanj. Vi i styrelsen har enhälligt beslutat att utesluta två medlemmar som har motarbetat styrelsen på flera sätt. Vi har valt att inte utlämna dessa personer och publicera att de har gjort mot föreningen. Där emot kommer vi att redovisa allt material på årsmötet i Göteborg. Om du har möjlighet att närvara är du givetvis välkommen att delta. Du kan också eventuellt maila till Maria och be henne att maila dig en sammanfattning av dessa skäl.

  Med vänliga hälsningar,
  Ted Bondefalk

 2. Profilbild för malixse

  Hej Ted!
  har under kvällen här suttit och tänkt på din kommentar. Och min eventuella smutskastnings kampanj. Vilket jag inte är något som jag tänker delta i. Men tydligen så vet du vad jag skriver om och känner igen vilket säger mig att du vet vad jag skriver om.
  Just mobbning och kränkningar är något som jag inte överhuvudtaget vill vara en del i. Mitt sätt att ta avstånd är att skriva och eftersom jag flera gånger skrivit bra om er förening då jag inbillade mig att den gjorde nytta. Nu även har rättigheten att visa mitt avståndstagande. För just det där med mobbning är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Hur ska vi kunna lära våra barn att inte mobba om inte ens vuxna människor vet hur man undviker att göra det. Att då en förening som är till för att prata om det, påverka och verka för att hindra mobbning själva utför sådana vidrigheter inom föreningen, Nej då säger jag stop! då vill jag inte vara en del i, och vill inte verka för att någon annan ska komma på tanken heller. Om jag nu innan Rosat er så måste jag ju även kunna ge ris när jag tycker att det inte går rätt till. Kritik är sådan som man kan ta till sig och göra om och göra rätt av. Men din kommentar är viktig det visar ju att även detta myntet har två sidor.

 3. Profilbild för Maria Ståhl
  Maria Ståhl

  Hej

  Så vitt jag förstår har Stopps styrelse före årsmötet beslutat att utesluta två medlemmar som dessutom var styrelseledamöter. I ett utskick inför årsmötet skrev Stopps dåvarande ordförande att dessa två styrelseledamöter inte längre är medlemmar, men inte att de blivit uteslutna.

  Sedan har ett årsmöte hållits där man enligt Stopps nuvarnade ordförande inte informerade deltagarna om uteslutningarna, trots att styrelseledamoten ovan skrivit att man skulle göra det. Enligt den information som jag har fått är det inte det påstådda förtalsmejlet som har lett till att styrelsen beslutade att utesluta två medlemmar som dessutom var styrelseledamöter, utan andra förseelser som de eventuellt nekar till.

  Jag tycker att det hela är mycket oprofessionellt skött. En styrelse har normalt rätt att utesluta medlemmar interemistiskt. Årsmötet är dock högsta beslutande organ i en förening och om årsmötet inte beslutar om uteslutningarna anser jag att de automatiskt hävs när årsmötet avslutas.

  Vidare tycker jag att det är under all kritik att Ted Bondefalk som var styrelseledamot i Stopp före årsmötet och eventuellt också är det efter årsmötet, har gått ut i detta forum och skrivit de saker som han skrivit, eftersom han så vitt jag förstår inte haft styrelsens uppdrag att göra det. Jag anser om jag uppfattat Teds agerande rätt att det är skälig grund för uteslutning ur föreningen, eftersom det skadar föreningen. Han borde enligt min mening istället ha informerat föreningens medlemmar internt och helst i samarbete med resten av styrelsen.

  Så vad tycker jag att nuvarnade styrelse bör göra?

  Styrelsen bör enligt min uppfattning låta Stopps samtliga medlemmar ta del av det påstådda förtalsmejlet så att medlemmarna får veta vad som händer och kan ta ställning till det.

  Styrelsen bör enligt min mening snarast informera de medlemmar som blev uteslutna av förra styrelsen att uteslutningen hävts eftersom årsmötet inte beslutat om uteslutning.

  Styrelsen bör utbilda sig själv i föreningsteknik och konflikthantering, samt starta upp regional och lokal verksamhet så att detta blir en förening för medlemmarna istället för en organisation där ett fåtal aktiva personer i styrelsen ägnar sig åt konflikter sins emellan.

  Vidare bör en länk till denna diskussion skickas ut till medlemmarna så att de blir medvetna om att den skett.

  Jag har aldrig suttit med i Stopps styrelse. Jag har varit medlem, men inte betalat medlemsavgiften för i år.

  Jag är osäker på om Stopp hjälper de personer som drabbas av mobbning och i många fall uppsägning eller om de egentligen går motparternas ärende. I vilket fall anser jag att styrelsen bör se till att Stopp blir en förening med många aktiva medlemmar som träffas lokalt.

  Det är min uppfattning att en antimobbningsförening inte kan uppfylla sitt syfte om den inte har aktiva medlemmar som träffas och samarbetar med varandra.

  På grund av min egen situation vill jag vara lämnad i fred tills vidare.

  Med vänlig hälsning

  Maria Ståhl

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: