Kategorier
Malix

Att va med hund

Jag tror att djur i alla former har en bra inverkan på oss människor. Många visar på att om du har något svårare för kontakter med människor, look så kan en tröskel in vara att umgås med djur.  Har  du hund så som vi har, find så finns det många mindre och mer trevliga uppgifter i sambandet hund människa. Hemma hos oss har vi högt till tak, vilket inte vår hund riktigt klarar av.  För är det så att det gnisslar här hemma mellan lillpojken och mig eller någon annan av barnen, då räcker det att titta på vår hund om han nu inte redan smitit.

Vår hund är en Airedaleterrier, kungen av terrier har jag hört andra säga.  Det är en halvstor hund men tillräckligt stor för vår familj.  Av just vår hund har jag lärt mig att läsa av situationer. För blir det för mycket gnat och tjat så smiter han iväg ut genom dörren. Han gillar inte höga röster, inte heller hårda ord så tillsammans med honom får man prata mjukt. Vi fick överta vår hund för tre år sedan, då var han sex år. Kanske är inte det de ultimata för ett djur att byta familj efter så många år men han har klimatiserat sig bra här i vår ganska så stora familj. Husvagns semestrar är det bästa han vet när han får ligga utanför och ha koll på campingen.  Nu börjar han bli gammal och lite till åren kommen men än hänger han allt med. Fast att gå för långa promenader och lite lek och stoj det får vi vara mera noga med för blir det för mycket motion med honom då haltar han efter en stund.  En annan sak han gillar är svamp plockar dagar. när han får springa fritt ute i skogen och leta upp svamparna. Fast det där sista  var nog att fara med lite osanning, för letar och letar har det inte vart tal om några höstar här. Svamparna har liksom bott över allt så det behövs inte letas så mycket.

 

Av Carina Ikonen Nilsson

2009 skrev jag boken Jag föredrar att kalla mig impulsiv. Idag är jag ute och pratar om Npf hur det kan funka och vad som inte funkar. En och annan bok säljer jag också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.